Іспанія – Україна: слова Руслана Ротаня напередодні матчу

Руслан Ротань

Головний тренер молодіжної збірної України Руслан Ротань поділився очікуваннями від матчу третього туру групового етапу Євро-2023 U-21 проти Іспанії, який пройде 27 червня.

Що стосується кадрових питань, то лікарі працюють з Михайлом Мудриком. Невеличкі ушкодження після матчів у Олексія Сича та Максима Таловєрова, але не думаю, що вони завадять їм зіграти у завтрашньому матчі.

Завтра гратимуть команди, які вирішили питання виходу у чвертьфінал, тому, ймовірно, ротація складу буде в обох збірних. Що очікуємо? Ми добре знаємо один одного. Іспанці грають в структурний, агресивний футбол, чудово контролюють м’яч. Ми це прекрасно розуміємо. Іспанія має у своєму складі дуже гарних виконавців.

Ще після жеребкування я казав, що Іспанія – фаворит групи. Це дуже сильна команда. У фізичному плані завтрашній матч буде для нас виснажливим. Ми повинні розуміти, що іспанці будуть більше контролювати м’яч, але ми до цього готуємося. Ми також не повинні відходити від своєї гри та структури. Повинні нав’язати супернику свою гру завдяки більш жорстким діям в середині поля та контролю м’яча. Через спеку важливим також буде характер.

Матч з Іспанією вирішальний для визначення місць в групі. Для обох команд він дуже важливий. На обидві команди не тисне питання виходу в плей-оф, але дуже хороший спосіб проявити якості. Якщо постійно грати таки матчі, т оце підвищить рівень команди в цілому та гравців. Завтра потрібно грати не на результат, а для вболівальника.

Перемога у завтрашньому матчі – це бонус: не потрібно буде робити зайві перельоти. Обом командам вигідніше грати у Бухаресті. Але не потрібно зараз вибирати суперника, хто нам попадеться. В будь-якому випадку у нас буде суперник, до якого потрібно буде максимально серйозно ставитися. Не потрібно міркувати, як буде краще. Після завтрашнього матчу ми займемо своє місце в групі.

Немає ідеальних команд. Є виконавці, є вимоги головного тренера. Навіть у таких команд як Іспанія є слабкі сторони, ми їх знаємо. Хочемо використати це завтра.

Забивати голи – це головне завдання. Це перше, про що футболіст повинен думати на футбольному полі. Ми працюємо над цим практично кожен день. Хочемо, щоб це спрацьовувало саме в матчах з такими командами“, – сказав Ротань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *