Ребров відреагував на рішення Ротаня викликати Коноплянку до збірної України на матч проти Англії

Напередодні виконуючий обов’язки головного тренера збірної України Руслан Ротань оголосив склад національної команди на поєдинок відбору на Євро-2024 проти збірної Англії. У заявку збірної України несподівано потрапив півзахисник “Краковії” Євген Коноплянка.

Головний тренер “Аль-Айна” Сергій Ребров прокоментував рішення Ротаня викликати Коноплянку в розташування національної команди.

Я взагалі не бачив гру Коноплянки в останні роки. Але я вважаю, що якщо тренер викликає якогось футболіста в збірну, то він робить, відштовхуючись від якихось якостей цього виконавця, а не просто через якусь свою віру в нього. Вважаю, що в збірну необхідно викликати тільки тих футболістів, показники яких проаналізовані. Наприклад, за даними InStat.

Важливо розуміти, який зараз функціональний стан футболіста, як він допоможе команді в цій конкретній грі, чи є у нього необхідний рівень технічної майстерності. У моєму розумінні при виклику гравця в збірну важливо розуміти, що він їй допоможе. І важливо мати чітке уявлення про функціональний і ігровому тонусі цього виконавця.

У мене немає інформації про нинішній тонус Коноплянки, про те, який у нього пробіг, яка інтенсивність його дій. А ці дані дуже важливі! Бо, в моєму розумінні, гра зі збірною Англії буде достатньою енерговитратною. І кожен футболіст повинен буде готовий робити в цьому матчі певний обсяг роботи. Тому, коли викликали Коноплянку, значить він готовий виконувати цей обсяг роботи.

Але я не збираюся аналізувати вибір головного тренера збірної України. Я тільки озвучую своє бачення за списком футболістів на один конкретний матч“, – наводить слова Сергія Реброва сайт Dynamo.kiev.ua.

Нагадаємо, Руслан Ротань був затверджений виконуючим обов’язки головного тренера національної збірної України 28 лютого цього року.

Угода з Ротанем буде діяти до моменту вступу в силу контракту з Сергієм Ребровим. Очікується, що Ребров очолить збірну України в червні 2023 року, коли закінчиться його контракт з “Аль-Айном”.

Поєдинок збірної України проти Англії в рамках відбору на Євро-2024 відбудеться 26 березня в Лондоні на стадіоні “Уемблі”.

У відборі на чемпіонат Європи 2024 року “синьо-жовті” зіграють у групі С проти Італії, Англії, Північної Македонії та Мальти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *