Тренер Динамо Мірча Луческу розповів, яким запам’ятав Пеле

Мірча Луческу

Головний тренер Динамо Мірча Луческу розповів, як зустрічався з легендарним Пеле, який напередодні пішов із життя.

Зокрема, румунський фахівець згадав, як перетинався з “Королем футболу” перед чемпіонатом світу-1970, а також грав проти нього на тій світовій першості на груповому етапі, коли бразильці здобули перемогу 3:2, а Пеле відзначився дублем.

“У Румунії є щось від Пеле. Я маю його футболку. Відтоді я її навіть не прав, на ній досі сліди від трави. Я був досить близький до нього за віком. Він мав незвичайний образ, я дивився на нього як на інопланетянина.

У січні 1970 року, за півроку до фінального турніру чемпіонату світу, я був у турне Бразилією. Я жив у Плазі на знаменитій Копакабані, у тому самому готелі, куди приїжджали бразильці для медичного огляду та фізичних тестів. Ми пробули разом кілька днів. Воротар збірної Некула Редукану вийшов перед нами і взяв Пеле на руки, навіть він трохи стиснув його. Я потім розмовляв з ним, і це нам допомогло, бо бачив, які бразильці. Раніше ми їх трошки боялися.

Потім цей страх зник, хоч вони і вражали нас своєю фізичною конституцією. Ми не звикли бачити бразильців такими фізично міцними, нехай невисокими, але з розвиненою мускулатурою.

Я не пам’ятаю, чи розмовляв я з Пеле перед грою, чи ми просто зіткнулися там, на траві. Моя футболка, та, яку я подарував Пеле, як я розумію, виставлялася ФІФА у музеї футболу в москві на ЧС-2018. Напевно, її хтось подарував”, – розповів Луческу у коментарі Digisport.ro.

Нагадаємо, що Пеле помер у лікарні 29 грудняпісля боротьби з раком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *