Карлуш Кейруш прокоментував принизливу поразку Ірана в матчі проти Англії на ЧС-2022

Англія - Іран

Головний тренер збірної Ірану Карлуш Кейруш після матчу ЧС-2022 проти Англії (2:6) критично висловився про вболівальників команди.

«Вчителі та моралісти, будь ласка, дайте хлопцям грати в футбол. Хлопці просто хочуть грати. Сподіваюсь, що гравці збірних Англії, Вельсу та США хвалять їх за те, що вони мають сміливість грати в футбол. Вони тут, бо хочуть принести людям гордість та щастя.

Ви не знаєте, через що їм доводиться проходити за лаштунками тільки через те, що вони хочуть грати в футбол. Що б вони не сказали, їх хочуть вбити. Звичайно, кожен з нас має свою думку і висловить її, коли настане правильний час.

Але я люблю гру і не хочу, щоб гравці робили щось, що не стосується гри. Футбол – це про розваги, радість та гордість. Всі знають, що нинішня ситуація не найкраща для наших гравців. Вони теж люди.

«У них є лише одна мрія — грати за країну, грати за людей, і я дуже пишаюся тим, як вони вистояли та продовжують боротися. Я дуже пишаюся тим, що вони зробили, але, звичайно, у 2014 та 2018роках у нас було повна підтримка вболівальників. Ви бачили, що сталося сьогодні. Вболівальники, які не готові підтримати команду, повинні залишатися вдома», – сказав Кейруш.

Футболісти збірної Ірану не співали гімн країни перед грою. Ймовірно, це може бути жестом протесту проти політики влади у країні стосовно прав людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *