Майже 3 мільйони євро: на аукціоні продали м’яч, яким Марадона забив гол “рукою бога”

Забитий “рукою бога” м’яч ЧС-1986 продали на аукціоні за €2,28 млн, інформує freezmi.io.

За м’яч, який належав судді з Тунісу, спочатку розраховували отримати до €3,43 млн. М’яч, забитий аргентинцем Дієго Марадоною на чемпіонаті світу 1986 «рукою бога», продали на аукціоні за €2,28 млн, повідомляє Guardian.

М’яч належав судді з Тунісу Алі Бін Насеру. На аукціоні Graham Budd Auctions за нього розраховували отримати більше — до €3,43 млн.

Збірна Аргентини на чемпіонаті 1986 перемогла англійців у чвертьфіналі з рахунком 2:1. Перший гол Марадона забив рукою — суддя вважав, що м’яч був забитий головою, і, незважаючи на обурення англійських гравців, взяття воріт було зараховано.

Після гри аргентинський форвард заявляв, що м’яч був забитий «трохи головою Марадони та трохи рукою бога». Марадона помер у листопаді 2020 року у віці 60 років. Футболку, в якій він забив «рукою бога», у травні продали за рекордні $9,28 млн.

Марадона провів у футболі в якості гравця з 1976 по 1997 рік з певними перервами. Виступав за Аргентінос Хуніорс, Бока Хуніорс, Барселону, Наполі, Севілью, Ньюелз Олд Бойз. За збірну Аргентини відіграв 91 матч і забив 34 голи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *