Головний тренер збірної Англії відповів на запитання, чи варто допускати Іран до ЧС-2022

Головний тренер збірної Англії Гарет Саутгейт відповів на запитання, чи варто допускати Іран до матчів чемпіонату світу, а також розповів, чи будуть представники британської команди мовчати про проблеми з правами людини в Катарі, як того просив голова ФІФА Джанні Інфантіно.

«Чи можна допускати Іран до матчів чемпіонату? Це політична ситуація, про яку я недостатньо обізнаний, щоб щось коментувати. Ці рішення мають ухвалюватися керівними органами.

Чи мовчатимемо ми про проблеми в Катарі, як того просила ФІФА? Думаю, що це дуже малоймовірно. Ми завжди говорили про проблеми, про які, на нашу думку, слід говорити, особливо про ті, на які можна вплинути. Ми, як і інші країни, говорили про проблему прав людини.

Але також ми хотіли б зосередитись насамперед на футболі. Це те, заради чого ти працюєш усе своє життя. Ви ж не хочете, щоб ця важливість зменшувалась через інші фактори. Але ми визнаємо, що можемо опинитись у такій ситуації, де не зможемо мовчати», — цитує Саутгейта видання Evening Standard.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *