ФІФА закликає учасників ЧС-2022 не перетворювати футбол на політику

Джанні Інфантіно

Президент ФІФА Джанні Інфантіно та генеральний секретар Фатма Самура опублікували відкритий лист до всіх 32 учасників майбутнього чемпіонату світу із закликом залишити осторонь усі політичні розбіжності:

«Будь ласка, давайте тепер зосередимося на футболі. Ми знаємо, що футбол не існує у вакуумі, і ми, як і ви, розуміємо, що існує багато викликів та труднощів політичного характеру у всьому світі. Але, будь ласка, не дозволяйте затягувати футбол у кожне існуюче ідеологічне чи політичне протистояння.

У ФІФА ми намагаємося поважати всі думки та переконання, не роздаючи моральних уроків решті світу.

Однією з найбільших переваг світу є саме його різноманітність, і якщо інклюзія щось означає, це означає повагу до цього розмаїття. Жоден народ, культура чи нація не «кращі» за будь-які інші.

Цей принцип є основою взаємної поваги та недискримінації. І це також одна з головних цінностей футболу. Тож, будь ласка, пам’ятаємо все про це і нехай футбол посідає центральне місце».

Раніше ФІФА продали російському телеканалу права на трансляцію ЧС-2022, а прохання України виключити росію з ФІФА залишили поза увагою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *