Олександр Петраков відреагував на результати жеребкування відбору на Євро-2024

Головний тренер збірної України Олександр Петраков прокоментував результати жеребкування відбірного турніру Євро-2024, за підсумками якого синьо-жовті потрапили до групи С, де зустрінуться з Італією, Англією, Північною Македонією та Мальтою.

— Свого часу збірна України вигравала в англійців, грала внічию з італійцями, тож є хороші традиції, не тільки погані…
— Попередні покоління футболістів збірної є для нас прикладом того, як протистояти таким сильним суперникам. Боятися нікого не треба. Зробимо все від нас залежне.

— Ви перемагали команди Англії та Франції на чолі збірної України U-19, отже, ви теж знаєте, як знайти підхід до таких складних опонентів?
— Перемагали Англію в еліт-раунді, обіграли Італію в півфіналі чемпіонату світу U-20 2019 року. Дуже добре для хлопців, у них є можливість захистити честь нашої збірної, показати хорошу гру, порадувати наші ЗСУ, усіх людей в Україні. Боротьба попереду, рук не опускаємо. Мотивація буде на найвищому рівні. Хлопці й хотіли таких суперників.

— Який настрій усередині вашої команди після останніх матчів?
— Настрій дуже добрий. Було тяжко, ми грали на виїзді. Усі хлопці хочуть, щоб закінчилася війна й ми зіграли на своїх стадіонах. Хочеться провести поєдинки відбірного турніру вдома.

— Маліновський може вам допомогти. Він багато знає про італійський футбол…
— Він говорив, що дуже хоче в суперники Італію. Маліновський грає в «Аталанті», Коваленко виступає за «Спецію», може, ще хтось з’явиться в Серії А… Грати проти таких команд завжди цікаво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *