Депутатка Верховної Ради пояснила, навіщо Україна подала заявку на проведення ЧС-2030

Ольга Саладуха

Позавчора, 5 жовтня, стало відомо що Україна доєднається до Португалії та Іспанії та спільно подадуть заявку на проведення Чемпіонату світу 2030 року з футболу, інформує freezmi.io.

Народна депутатка України, голова підкомітету з питань спорту вищих досягнень та спортивної діяльності Ольга Саладуха прокоментувала таке рішення.

Хтось може сказати, що в розпал війни недоречно будувати такі амбітні плани. Але саме рішучість та амбіційність допоможе Україні перемогти та відбудувати економіку, інфраструктуру, спорт.

Не знаю яким буде вердикт ФІФА, які можливості ми будемо мати напередодні 2030 року, але точно знаю, що зараз варто прагнути максимальних результатів. Так само кожен спортсмен на старті націлений на успішний фініш і готовий викластися на усі 100%“, – зазначає Ольга Саладуха.

Скоріш за все, Україні дістануться декілька поєдинків групового етапу. Міста-претенденти ще не називались, але, скоріш за все, це буде Київ і, можливо, ще одне українське місто.

Ольга Саладуха народилася у Донецьку. На Олімпіаді-2012 вона завоювала “бронзу” у потрійному стрибку. У 2011 ставала чемпіонкою світу у цій дисципліні. Золото чемпіонату Європи вигравала у 2010, 2011 та 2014 році. У 2019 році була вибрана до Верховної Ради від партії “Слуга Народу”, вона була №57 у списку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *