Вірменія – Україна: слова Олександра Петракова напередодні матчу

Головний тренер збірної України Олександр Петраков провів пресконференцію перед гостьовим матчем Ліги націй проти Вірменії.

– Чи вплинула відсутність Зінченка на 0:3 від Шотландії?

– Так. Сашко – лідер нашої збірної, нам його не вистачало. Таке футбольне життя. Він мені телефонував та був дуже розчарованим, що не зможе нам допомогти.

Але у нас є ким його замінити. В цілому ми не можемо розраховувати на 5 основних гравців, це багато, але шанс отримають інші.

– Після матчу Україна – Вірменія в Польщі від української журналістки прозвучало питання: «Чому Вірменія не висловила свою підтримку Україні?». Зараз у Вірменії така ж ситуація, йде війна. Українська команда підтримає Вірменію?

– У нас ситуація критична, тому я не замислювався над цим питанням. Коли йде війна – це дуже погано, з обох сторін гинуть люди. Наша команда, всі ми – проти війни. Хочемо, щоб люди жили в злагоді. Війна нікому не потрібна. Все повинно вирішуватися за столом переговорів.

Ніколи не страждають тільки політики – люди, які приймають рішення. Ні вони, ні їхні діти не беруть участь у війні. Беруть участь у війні та гинуть прості люди. Ми за те, щоб не було війни.

Я дивився багато матчів збірної Вірменії. У вас хороший тренер, іспанський фахівець. Ви граєте на домашньому стадіоні, а ми не можемо грати вдома, щоб нас підтримували. Тому шанси в завтрашній грі я оцінюю як 50 на 50. У вас хороша команда.

Кадрова ситуація в нас хороша. У нас 24 гравці, з яких 3 голкіпери. О 5-й ранку прилетів Едуард Сарапій. Миколенко здоровий, його нічого не турбує. Всі здорові, все добре.

Розкажу, чому довикликав Сарапія. У нас 8 жовтих карток. Наступна картка – і буде гравець пропускати матч з Шотландією. А з Вірменією буде нервова гра, тому що обом командам потрібні очки. Тренер повинен думати наперед,  – сказав Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *