Олександр Петраков розповів про плани збірної України

Головний тренер збірної України Олександр Петраков поділився думками про вересневі матчі синьо-жовтих у Лізі націй. Фахівець також розповів, коли планує розпочати збір національної команди.

У турнірах на рівні національних команд немає прохідних ігор. Це – Ліга націй УЄФА, тут одна осічка може дорого коштувати. Це в клубній роботі можна десь програти, а потім надолужити. А тут програв – і фактично тебе вже немає як претендент на перемогу в групі. Турнірна дистанція коротка і всі поєдинки вирішальні.

Не забувайте, що Шотландія перед своїми вболівальниками намагатиметься взяти реванш за поразку в плей-офф [відбору на чемпіонат світу-2022]. У нас же в Глазго через перебір жовтих карток не гратимуть два провідні виконавці — Забарний та Зінченко.

“У нас одне завдання — посісти перше місце у групі. Яким би важким не був збір, завдання слід виконувати. Так, важкий переліт буде із Глазго до Єревана: шість із половиною годин льоту плюс різниця в часі — три години вперед…

Відповідно, значно менше часу залишається на відновлення після першої гри, із Шотландією. Буде складно. Не маю жодних секретів — обов’язково матиме місце серйозна ротація”.

Коли планую розпочати вересневий збір? Зовсім точно сказати поки що не можу — це залежить від того, як виступатимуть наші клуби в єврокубках. Швидше за все, ми зберемося десь під Варшавою, хотілося б десь 16 вересня, із гравцями, які, ми сподіваємося, будуть грати в єврокубках і базуватимуться в Польщі. А щодо легіонерів, то я вже призначив тренування на вечір 19 вересня у Глазго — там команда збереться в повному складі.

Ми прибудемо туди, вилетівши вранці з Варшави, а хлопці з іноземних чемпіонатів мають приїхати впродовж дня“, – сказав Олександр Петраков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *