Максим Шацьких: З Фенербахче буде тяжко, але дуже важливо провести правильну підготовку

Легендарний форвард київського Динамо Максим Шацьких поділився думками щодо Фенербахче. Саме цей клуб буде суперником “біло-синіх” в кваліфікації ЛЧ.

– Як вам результати жеребкування? Чи будуть у Динамо проблеми із турками?

– Я жеребкування ніколи не дивився, навіть коли грав, але її результат знаю. Фенербахче – чи не Фенербахче, яка різниця? Не бачу жодних проблем, але зрозуміло, що буде тяжко.

Все залежить від того, у якому стані кияни підійдуть до цих матчів. Дуже важливо провести правильно підготовку. Але тренер у них досвідчений, тож, думаю, розбереться.

– Досвід роботи Луческу у Бешикташі, Галатасараї та збірній Туреччини якось допоможе киянам у цьому протистоянні чи навпаки – це зашкодить Динамо?

– Коли він там був, у цій Туреччині? Вже минуло стільки років! Психологічно, можливо, він знає турків краще. Знає, на чому їх можна впіймати, на чому спровокувати, бо турки – вони такі, заводні, імпульсивні хлопці.

По особах Луческу, може, підкаже, знову ж таки – кого можна десь вивести з себе, як краще зіграти з ним. Звичайні, робочі моменти. А по грі я думаю, що все змінюється дуже швидко і в ігровому плані [колишній досвід] мало чим допоможе.

– Динамо вже чотири рази грало з Фенербахче у ЛЧ і жодного разу не програвало, чи вдасться підопічним Луческу продовжити цю серію?

– Сподіватимемося. Це теж важливо, але акцентувати на цьому не треба. Ось, наприклад, фінал Ліги чемпіонів – Ліверпуль – Реал. Скільки вони вже грали разом у фіналах? І якось щось Ліверпулю з пенсіонерським Реалом важко впоратися.

Тому у статистиці щось є, але акцентувати на цьому не варто. Сподіватимемося, що вони без цього пройдуть далі.

– Ви двічі грали проти Фенербахче у Стамбулі, яка атмосфера панувала на трибунах?

– Турки завжди такі, футбол люблять, скажімо так, наближено до англійських уболівальників. У плані самовіддачі, бажання. Вони там хворіють дуже добротно, якісно. У цьому плані вони матимуть колосальну підтримку.

– Як вплине на результат цієї дуелі той факт, що Динамо обидва матчі проведе на виїзді без домашніх трибун?

– Зрозуміло, що за своїх уболівальників набагато приємніше грати. Але, млинець, що поробиш. Я думаю, що вони морально готові до цього, зараз уже не треба на цьому зациклюватися. У цьому плані, я думаю, не сильно впливатиме такий фактор на фінальний результат“, – сказав Максим Шацьких.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *