Віктор Леоненко: Лобановський відпускав мене в Англію, але Динамо вирішило не продавати

Колишній форвард київського «Динамо» Віктор Леоненко розповів чому він не хотів грати під керівництвом Валерія Лобановського.

По-перше, я його не боявся. По-друге, він вважав, що я розкриюся в Англії. Наскільки я знаю, він мене відпускав, та Суркіси не продали. Лобановський не хотів бачити мене в команді та казав, що другий тренер йому не потрібен. А я вважаю навпаки, що другий тренер із гравців на полі просто необхідний — щоб десь підказати, когось поставити на місце. Але Лобановський звик, що має командувати одноосібно. Скажу чесно, за нього і я не хотів грати.

Лобановський постійно вважав ТТД, за нього було дуже багато непотрібної біганини. Я вважаю, що Безсонова, Заварова, Яковенка та всю команду 86-го року взагалі не треба було ганяти. Динамо могло грати просто на класі, а не ригати на полі. Ви ж і за збірну не забувайте. Заваров мені казав, що вони грали 80 ігор за сезон. Зараз грають 30, а наші футболісти та тренери вже скиглити починають, що багато.

Я вважаю, що Базилевич точно не гірший за Лобановського. Якщо брати футболістів, то вони, мабуть, більше спілкувалися з ним, аніж із Лобановським. Базилевич був не такий жорсткий. Думаю, у наш час у Лобановського нічого не вийшло б», — сказав Леоненко.

One thought on “Віктор Леоненко: Лобановський відпускав мене в Англію, але Динамо вирішило не продавати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *