Юрій Калітвінцев: Рівень Уельсу вищий за Шотландію

Вже завтра у Кардіффі українська національна команда зіграє головний матч року. Екс-капітан “синьо-жовтих” Юрій Калітвінцев не сумнівається у перемозі України. Каже, що так йому підказує чуйка.

У розмові з Футбол 24 легенда “Динамо” порівнює свої передачі з асистом Маліновського, пояснює нервозність Бущана та припускає сюрприз для валлійців від Петракова.

– Ми всі сильно переживали і дуже довго чекали на цей матч. Наша гра мені сподобалася, Україна чудово виглядала. Погоджуся з нашим президентом – збірній вдалося на дві години відволікти усю націю від проблем і потішити всіх українців. Нехай кілька українських гравців не мали стабільної ігрової практики, та команда проявила себе добре і у захисті, і в атаці. Однак ми розуміємо, що зроблено тільки 50%, ще один крок попереду.

– Здобути других 50% буде складніше?

– Гадаю, що так. Рівень Уельсу вищий за Шотландію. Та якщо ми гратимемо так, як протягом перших 60 хвилин у Глазго, то валлійцям буде ще важче, ніж шотландцям. Дуже хочу побачити Україну на чемпіонаті світу.

– Ви були знаним диспетчером, роздавали розкішні передачі. На вашу фахову думку, асист Руслана Маліновського на Андрія Ярмоленка – це витвір мистецтва?

– Руслану вдалося, мабуть, ще краще, ніж мені. Прекрасний, просто чудовий пас. Відзначу і те, як Андрій відкрився під цю передачу. Треба визнати – і пас, і гол фантастичні.

– Коли господарі скоротили відставання у рахунку, у вас не було побоювання, що вони зможуть забити вдруге і перевести гру в додатковий час?

– Було переживання за рахунок загалом. Трапитися могло всяке. Спроби Шотландії по суті нагадували істерику. Один момент, нічого страшного там не було. Разом з тим, у ці складні для України хвилини ми навпаки могли забити, як мінімум, двічі.

– Нетипово для себе на “Гемпден-Парк” діяв Георгій Бущан. Його нервозність передавалася партнерам?

– Це було помітно. Допущені Георгієм помилки не властиві йому. Рівень Бущана доволі високий, він зробить висновки. Чи вийде він знову у старті? Можна лише здогадуватися. Зрештою, усі помиляються. Нічого страшного не сталося, через це усі проходять. Важливо, що виграли, це тільки зміцнить його впевненість. Думаю, Георгій впорається з психологічним тиском.

– Яскраво у гру ввійшов Михайло Мудрик. Дехто встиг його наректи новим Пеле та Мессі.

– Нехай він залишається самим собою і тішить нас. Михайло, як і його партнери, прекрасно вів гру, перебував у центрі уваги. Довбик, який теж вийшов з лави запасних, забив і міг ще забивати. Артем та Михайло змусили шотландців побоюватися наших швидких контратак.

– У середу Уельс грав з Польщею в рамках Ліги націй Польща вирвала перемогу над Уельсом в матчі-відкритті Ліги націй – Бейл відпочивав перед потенційним фіналом з Україною нехай і не основним складом. Чи означає це, що значної фізичної переваги вони не матимуть?

– З таким настроєм українців, а у неділю він меншим не буде, через три дні на четвертий грати цілком нормально. Коли люди б’ються на полі за країну, заради своєї нації – я не бачу у цьому проблеми.

– Зате такі проблеми здатний створити Гарет Бейл?

– Як нейтралізувати Бейла – нашим хлопцям тренер скаже. У нього швидкість величезна, він майстер. Чи під силу Гарету самотужки тягнути команду? Буде складно. Команда у них сильніша за Шотландію. Так, зважати на Бейла треба, але налаштовуватися на суперника слід цілісно, як на хорошу команду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *