Шотландія – Україна: слова Олександра Зінченка перед матчем

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко розказав, як почувається напередодні стикового матчу відбору ЧС-2022 з Шотландією.

– Перш за все я хотів би подякувати Федерації футболу Шотландії, збірній Шотландії, всім тренерам та гравцям за підтримку та допомогу, яку вони надали українському народу. Я розмовляв з декількома гравцями шотландської збірної, дуже дякую їм за підтримку.

Щодо настрою, то він бойовий. Кожен гравець розуміє ситуацію, яка відбувається в нашій країні. Хочу запевнити всіх, що завтра кожен гравець буде віддавати себе не на 100%, а на всі 200.

– Як сприйняли ініціативу, за якої шотландські фанати співатимуть гімн України?

– Сприймаю цю ідею дуже добре. Дякую всій Шотландії за підтримку. Ми повинні бути разом в цій ситуації, повинні перемогти російську агресію та зупинити цю війну.

– Які у вас відчуття від початку російської агресії?

– Це неможливо передати словами. Якщо ви запитаєте будь-якого українця, відповідь буде такою ж. Ми всі разом мусимо подолати це зло, тому що сьогодні ця агресія проти України, а завтра буде проти когось іншого. Не можна залишати це просто так. Мій емоційний стан надзвичайно підвищений. Це те, про що думає вся Україна.

– Коли розпочалася війна, ви хотіли повернутися в Україну чи допомагати з Манчестера?

– Я тримав зброю в руках кілька разів в житті. Я буду більше корисний Україні, залишаючись в Англії та допомагаючи гуманітарними речами, ведучи свої соціальні мережі, даючи інтерв’ю. Моя місія – показати цілому світові правду. Світ повинен знати всю правду про те, що відбувається в Україні. Я згоден з Андрієм Шевченком в цьому питанні.

– Яке значення має цей матч? На цьому ж стадіоні влітку 2021 року Україна обіграла Швецію в 1/8 фіналу Євро-2022. Можемо повторити це ж свято завтра?

– У кожного з українців є головна мрія – зупинити війну. Я розмовляв з багатьма людьми з різних країн. Я розмовляв з українськими дітьми, вони нічого не розуміють, але кажуть одне: «Я мрію про те, щоб війна закінчилася».

Але якщо говорити про футбол, то у нас теж є своя мрія – поїхати на Чемпіонат світу та подарувати ці емоції українцям в цей непростий час. Тому що вони цього заслуговують.

Не у багатьох українців буде можливість відвідати завтрашній матч, але ми відчуємо їхню підтримку. Можна багато говорити, але ми повинні зробити це на полі. Ми намагатимемося зробити українців щасливими, – сказав Зінченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *