Лучано Лучі назвав українських арбітрів, які можуть отримати можливість працювати в європейських країнах

Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі розповів, де перебувають українські судді під час війни в Україні.

«Моє серце зараз в Україні, а не в Італії. Кожного дня ми контактуємо з європейськими асоціаціями. Намагаємося тимчасово дати нашим арбітрам працювати на матчах у Німеччині, Нідерландах, Італії і Швейцарії.

Кривушкін зараз у Польщі, Шурман – у Німеччині, Стрілецька – у Швейцарії, Монзуль – в Італії. Зараз ми хочемо влаштувати ще трьох арбітринь – Світлану Грушко, Софію Причинну та Христину Козорог. Вони мають приїхати в Італію наступного тижня. Сподіваюся, у них будуть призначення на матчі в Італії. Це непроста робота, тому що ми маємо розв’язувати юридичні питання щодо їхнього статусу. Є і податкові правила, але нам ідуть назустріч, допомагають у Польщі, Німеччині, Швейцарії, Італії.

Днями під час тренування у Турині Монзуль отримала ушкодження. У неї невеличка проблема з ногою, на відновлення потрібен тиждень. Їй мали дати призначення на матч чоловічої Серії В. Італійський комітет арбітрів чудово знає, хто така Катерина Монзуль, і варто чекати її призначень і на матчі Серії А. Але, на жаль, зараз Монзуль травмувалася.

Стрілецька зараз неподалік Цюриха, минулої суботи в неї був матч другої ліги Швейцарії. Невдовзі вона працюватиме в Іспанії, 7 квітня буде товариський матч Іспанія – Бразилія. З Цюриха вона летітиме безпосередньо до Мадрида. Зараз Марина вже залучена до чемпіонату Швейцарії.

Напередодні війни ми мали три міжнародні призначення. Зокрема, їх отримали Балакін, Шурман. Але ми поговорили з Розетті, і ці призначення було скасовано, тому що чоловікам в Україні заборонено залишати країну. Після війни ця робота буде поновлена, але зараз неможливо призначати наших арбітрів на міжнародні матчі.

Життя для арбітрів зараз дуже ускладнилося, як і у всіх громадян України. Важко підтримувати фізичні кондиції, важко без роботи. Коли війна припиниться, український футбол зможе відновити змагання одразу ж», – сказав Лучі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *