Андрій Шевченко: Абсолютно згоден з відстороненням російських спортсменів

Колишній тренер збірної України Андрій Шевченко поділився думками з британським ЗМІ про стосунки з Росією та про «Челсі».

«У нас з Росією були довгі стосунки. Не думаю, що вони коли-небудь будуть такими ж. Але також знаю, що є багато росіян, які хочуть зупинити війну. Я отримував повідомлення від друзів з Росії. Моє послання до них завжди одне – виходьте на вулиці. Знаю, що це нелегко. У Росії це небезпечно. Але єдиний спосіб зупинити війну – сказати правду. Більшість людей в Росії не знають правди.

Абсолютно згоден з відстороненням російських спортсменів від змагань, поки війна не припиниться. Ми повинні чинити тиск. Президент Росії – я не хочу називати ім’я цієї істоти – сказав, що це «спецоперація». Це не спецоперація. Це вбивство невинних. Це люди в оточенні. Це бомбардовані міста.

Історію «Челсі» неможливо скасувати. Фани «Челсі» завжди залишаться з клубом, тому що вони люблять його. Знаю, що це важкий момент. Але я теж перебуваю в такому становищі, коли з огляду на те, що відбувається з моєю країною, хочу закликати всіх зіграти свою роль. Згадайте, що є найважливішим. Хочу лише одного – мир у своїй країні, припинення вбивств невинних людей, дітей.

Ми всі знаємо, що війна – це жорстоко. Не можемо стояти осторонь. Я батько чотирьох дітей. Ми не можемо цього терпіти. Гинуть невинні діти. Без причини. Ось для чого я працюю – щоб зупинити цю війну. Ця війна не має сенсу», – сказав Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *