“Кумирами молоді є наші ЗСУ, вони герої”: Олександр Зінченко похвалив українські війська

Захисник “Манчестер Сіті” Олександр Зінченко прокоментував вторгнення Росії в Україну.

– Як ваші колеги по команді ставляться до війни?

– Це вже давно не політика, це справжня війна. Всі хлопці звичайно шоковані тим, що відбувається. Щодня, починаючи з 24 лютого, я показую ті знімки та відео, що відбувається в нашій країні, і вони просто беруться двома руками за голову і не розуміють, що відбувається і як таке може бути у 2022 році.

– Чи є в англійському чемпіонаті російські легіонери? Чи це позначається на присутності росіян в англійському футболі?

– В Англії ніхто не грає із РФ.

– Як ваші одноклубники на це реагують, що вони вам кажуть?

– Вони дуже співпереживають. Крім моїх одноклубників, всі британці дуже співпереживають за нашу країну і народ. Крім дзвінків, які я отримую щодня, просто навіть вийшовши на вулицю, зустрівши якихось людей, тих самих школярів, вони до тебе підходять і кажуть: Ми молимося за твою країну.

Я дійсно відчуваю ту підтримку, взагалі кожна думка британця є повністю на нашому боці, бо правда за нами.

– Ми спостерігали, коли УЄФА та ФІФА виключили російську збірну з усіх можливих чемпіонатів, наскільки вони могли собі це дозволити, раніше це здавалося неможливим. На вашу думку, чому УЄФА та ФІФА, які завжди так політично нейтрально ставилися до будь-яких проявів війни, у цьому випадку пішли на радикальні заходи?

– Дуже елементарно можна відповісти на це запитання. Тому що Росія перейшла всі межі, вона справді є агресором, яка вбиває мирних жителів і ніхто у світі не може прийняти цієї позиції, тому їх карають усіма можливими санкціями.

Так само як і ми зі свого боку, ті футболісти збірної України, намагаємось натиснути, до того, як вони ще не отримали бан з футболу, з ЛЧ та ЛЕ.

Ми намагалися достукатися, щоб вони отримали ці санкції, бо у нас не було бажання їх позбавити улюбленої справи, у нас просто є одне ціле бажання, єдине – зупинити цю війну та кровопролиття.

Ми стукали в різні двері, щоб їх карали і вони не сиділи вдома, не мовчали в себе. Маючи таку велику аудиторію, такий великий вплив на людей, ніхто навіть не сказав своєї точки зору, не висловився повністю і не привернув увагу до того, що це потрібно зупинити.

Ось, що нас дійсно розлютило, тому ми всіма можливими шляхами стукали у всілякі двері.

– Ми в Україні дивимось на це з оптимізмом, у нас зашкалює рівень довіри до ЗСУ – 91% українців вірить у перемогу наших ЗСУ. Як здалеку, з Британії виглядає наша ситуація також оптимістично?

– Щодня у мене питають, що ти думаєш, як це все буде. Звичайно ж у мене такий самий настрій – перемога за нами. Вже за 18 днів війни те, як наша нація, народ, військові, взагалі всі наші українці, як вони борються і показують усьому світові, що ми ніколи не здамося, ніколи не опустимо руки, ми зубками гризтимемо землю за свою землю.

Мені стільки дзвінків надходило від людей із різними національностями, вони просто шоковані тим, наскільки в нас дуже сильна нація, тому мене бере гордість за це, щомиті більше пишаюся тим, що я українець.

Як ви кажете знаменитий футболіст. Раніше молоде покоління здебільшого мали кумири спортсмени, то зараз я можу з повною впевненістю сказати, що кумирами молоді і зокрема моїми є наші ЗСУ, вони справжні герої.

Я хотів би особисто від себе та від усієї національної збірної України подякувати їм у черговий раз за те, що вони, ризикуючи життям, відстоюють нашу честь, борються за нашу землю і дають пристойно прикурити агресору, бо це дуже важливо для нас і я впевнений , що перемога буде за нами, – сказав Зінченко в ефірі телемарафону.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *