Легенда німецького футболу заявив про готовність очолити Лаціо

ФК Лаціо

Екс-форвард Лаціо Мирослав Клозе підтвердив, що готовий приєднатися до римського клубу як новий головний тренер. Очікується, що у четвер відбудуться переговори.

При цьому повідомляється, що президент римлян Клаудіо Лотіто розглядає також кандидатуру Ігора Тудора, який просить контракт щонайменше до 2025 року. Раніше хорват працював головним тренером у Хайдуку, ПАОКу, Карабюкспорі, Галатасараї, Удінезе, Вероні та Марселі. З минулого літа – без роботи.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, Лаціо офіційно оголосив про відставку Мауріціо Саррі з посади головного тренера. Тимчасовим виконувачем обов’язків наставника римлян став Джованні Мартуш’єлло.

Клозе називався серед кандидатів на заміну Саррі, поряд з іншими екс-гравцями Лаціо – Томмазо Роккі (нинішнім наставником юнацької команди Орлів) та Крістіаном Броккі, який має досвід роботи з Міланом у Серії А.

Екс-форвард Кайзерслаутерна, Вердера, Баварії та збірної Німеччини, прийшов до Лаціо у 33-річному віці, але за п’ять сезонів встиг стати легендою клубу, забивши за римлян 61 гол, віддавши 32 асисти та вигравши з ними Кубок Італії.

Згодом Клозе працював у тренерському штабі Йоахіма Льова у збірній Німеччини (2016 – 2018). У 2020-му приєднався до Ханса-Дітера Фліка в Баварії. У сезоні-2022/23 не надто вдало (п’ять перемог у 24 матчах) тренував австрійський Альтах.

Лаціо в останньому матчі програв удома Удінезе (1:2). Раніше команда вибула з Ліги чемпіонів, поступившись Баварії. Римський клуб зазнав п’яти поразок у останніх шести матчах у всіх турнірах.

Лаціо посідає дев’яте місце у Серії А, набравши 40 очок. У наступному матчі Орли зіграють на виїзді з Фрозіноне 16 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *