Легендарний Рібері зізнався, чому вирішив завершити кар’єру

Знаменитий французький футболіст Франк Рібері пояснив причини, через які він вирішив повісити бутси на цвях, поклавши край легендарній 22-річній кар’єрі.

«Шановні друзі та вболівальники, я вирішив підготувати це коротке відео, щоб оголосити, що мені час прощатися з футболом. З вами, з вашою підтримкою я здійснив свою мрію і вдячний вам від щирого серця.

Якщо протягом 20 років мені вдавалося грати на високому рівні і продовжувати цю кар’єру, то це ще й тому, що у скрутні часи ви завжди були поруч зі мною. Ви дали мені сили, необхідні для того, щоб пережити цю неймовірну пригоду.

Однак сьогодні, незважаючи на те, що я намагався щосили протягом останніх трьох місяців, біль у коліні тільки посилився, і лікарі ясно сказали: у мене немає іншого вибору, окрім як припинити грати. Тому я змушений завершити свою кар’єру професійного гравця.

Це кінець фантастичного розділу в моєму житті, але також і можливість подякувати всім тим, без кого я не був би тим, хто є сьогодні. Насамперед моїй сім’ї, яка зробила все це можливим. Моїм товаришам по команді та тренерам, з якими я розділив неймовірні моменти та безмірні радості. Не забуду тренерів та співробітників клубів, у яких мені пощастило вирости.

Це кінець глави, як гравця, але не моєї професійної історії, можете бути у цьому певні. Тож мені залишається лише попрощатися і до швидкої зустрічі, до початку нового розділу».

39-річний француз лише ненадовго з’явився на полі за «Салернітану» цього сезону, зігравши два матчі у Серії А та Кубку Італії у серпні. А потім був змушений залишити гру через травму.

Фізичні проблеми затьмарили останні кілька років кар’єри Рібері з моменту відходу з мюнхенської «Баварії» у 2019 році, змусивши його пропустити низку ігор як за «Фіорентину», так і за «Салернітану».

Тренер “Салернітани” Давіде Нікола оголосив, що Рібері приєднається до тренерського штабу клубу і, швидше за все, у найближчі декілька років працюватиме над отриманням тренерської ліцензії УЄФА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *