Джанлуїджі Буффон: Навіть без трофею Ліги чемпіонів я знаю чого стою

Джанлуїджі Буффон не вважає, що відсутність перемоги у Лізі чемпіонів впливає на його спадщину. Наразі 44-річний воротар грає за «Парму» у Серії Б.

«Я продовжую грати з багатьох причин. Я відчуваю, що ще досить сильний та конкурентоспроможний. Я відчуваю себе частиною золотого віку спорту. Я у тому віці, що можу завершити кар’єру, коли захочу. Я контролюю ситуацію, але за кожним рішенням завжди є причини. Я повернувся до «Парми», бо я щаслива людина, яка побачила, як пишаються фанати тим, що я знову опинюся у воротах їхньої команди.

За кар’єру я виграв безліч трофеїв, але є й ті, які взяти не зміг. Я щасливий, що боровся за них, але особисто я досягав успіхів завдяки коханню вболівальників. І мені не потрібні вісім перемог у Лізі чемпіонів, щоб знати, наскільки я добрий. Навіть без трофею Ліги чемпіонів я знаю чого стою.

Критика – це моє паливо. Чим старше я стаю, тим сильніше вона мене мотивує. Коли ти молодий, вона поранить тебе. Є ризик, що вона виведе тебе із себе. Ставши старшим, ти бачиш у ній стимул. Іноді я дійсно потребував цієї критики і звертав увагу на те, хто саме мене критикує», – сказав Буффон.

Виступаючи за “Ювентус”, голкіпер виграв 21 трофей. З «Пармою» він ставав переможцем Кубка УЄФА, а також Кубка та Суперкубку Італії. У «ПСЖ» він виграв чемпіонат та Суперкубок Франції. У складі збірної Італії Буфон виграв ЧС-2006.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *