Може повернутися в Шахтар: Аталанта вирішила продати українського півзахисника

Аталанта має намір продати українського півзахисника Віктора Коваленка у літнє трансферне вікно.

Хавбеком цікавиться Спеція, бажаючи взяти українця в оренду із правом викупу. При цьому клуб не може задовольнити фінансові запити Коваленка (2 мільйони євро на рік) і просить українця знизити вимоги із зарплати.

Раніше виконавчий директор Спеції Рікардо Печіні обговорив з представниками Аталанти новий термін оренди 26-річного українця. Спеція збирається продати капітана Джуліо Маджоре в Торіно, а він грає на одній позиції з Коваленком.

У поверненні півзахисника також зацікавлений Шахтар, за який Віктор грав із 2014 по 2021 рік. Хавбек перейшов із донецького клубу в Аталанту в лютому 2021 року, але за півроку зіграв лише три хвилини у футболці Бергамасків. Чинний контракт українця з італійським клубом розрахований до літа 2025 року.

Минулого сезону Віктор провів у складі Спеції. У 26 матчах минулого чемпіонату Італії Коваленко забив один м’яч і віддав чотири результативні передачі. Орлята зуміли зберегти прописку в Серії А, посівши 16-е місце.

Віктор Коваленко: кар’єра

Коваленко є вихованцем “Шахтаря”. За донецький клуб хавбек зіграв 199 матчів, в яких відзначився 32 забитими голами і 12 асистами.

1 лютого 2021 року Коваленко перейшов в “Аталанту” за півроку до закінчення контракту з “Шахтарем”. Футболіст підписав повноцінний контракт з італійським клубом, який розрахований на 4,5 роки. “Аталанта” заплатила “Шахтарю” за футболіста 700 тисяч євро.

Коваленко був другим українцем в “Аталанті” після Руслана Малиновського.

У складі національної збірної України Коваленко зіграв 32 матчі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *