Екс-директор Шахтаря: Баварія пропонувала за Додо 25 мільйонів євро

Колишній директор департаменту селекції Шахтаря Жозе Боту прокоментував перехід Додо у Фіорентину.

– Він не грав із середини грудня, минуло понад 7 місяців без матчів, і це не дуже добре. Але він справді хороший гравець, здоровий і дуже швидко адаптується до команди та відновлює форму.

– Чи є «Фіорентина» правильною командою для нього та його кар’єри зараз?

– Так, Додо молодий і може ще дуже вирости. «Фіорентина» грає у футбол, який відповідає найкращим характеристикам гравця.

– Минулого року на цій позиції грав Одріосола. Думаєте, бразилець сильніший?

– При всій повазі до Одріосоли, вважаю, «Фіорентина» може грати краще з Додо. Він має інші характеристики, ніж іспанець, оскільки він є одним із найшвидших гравців у світі. Він дуже добре гарантує команді баланс під час атаки та захисту.

– Чи є покупка Додо вигідною угодою для «Фіорентини», враховуючи також пропозиції, від яких він відмовився в минулому?

– Два роки тому ми отримали пропозицію у 25 мільйонів євро від «Баварії». Але нам дуже сподобався Додо, ми вирішили не продавати його. У нас не було ким його замінити, ми думали, що він коштує набагато більше. Думаю, «Фіорентина» справді зробила дуже багато, купивши Додо приблизно за 18 мільйонів, включаючи бонуси. Якби не війна в Україні, йому потрібно було б виплатити набагато більше, ніж 30 мільйонів.

– Чи цікавилися ним інші італійські клуби в минулому?

– За період, який я провів у «Шахтарі», тобто останні 3 з половиною роки, ми бачили інтерес з боку «Баварії» і «Тоттенгема», але з Серії А ніколи нічого не було, – сказав Боту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *