Фантастична сума: стало відомо, скільки Реал отримав призових за 12 років у єврокубках

ФК Реал Мадрид

Мадридський Реал – найуспішніший клуб у Лізі чемпіонів останнього десятиліття. І йдеться не лише про п’ять перемог у турнірі за цей період, а й про кількість призових. Реал став єдиним клубом, який перетнув позначку мільярд євро бонусних виплат за виступи в єврокубках починаючи з сезону-2011/2012.

За 12 років нинішній клуб Андрія Луніна заробив, за даними аналітичної платформи Football Benchmark, трохи більше мільярда євро.

Зазначимо, що ця сума збільшиться за підсумками цього сезону, а якщо Вершкові виграють Лігу чемпіонів, у чвертьфіналі якої вони зіграють із Манчестер Сіті, то розмір призових Реалу з урахуванням маркетингових виплат перевищить 100 мільйонів євро за сезон.

На другому місці за кількістю призових за цей відрізок – Баварія, яка двічі за останні 13 років перемагала в Лізі чемпіонів. На третьому – чинний володар трофею Манчестер Сіті.

Примітно, що Барселона із призовими у 820 мільйонів євро посіла лише шосте місце, пропустивши вперед Ювентус та ПСЖ. Ліверпуль взагалі опинився на дев’ятому місці, заробивши 645 мільйонів.

Відзначимо сьоме місце Челсі, 11-е – Манчестер Юнайтед, а також потрапляння до ТОП-15 одразу двох португальських команд – Порту (436 млн) та Бенфіки (417 млн).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *