Найкращий в історії Атлетіко: Грізманн побив рекорд легендарного Луїса Арагонеса, який тримався 4 десятиліття

Антуан Грізманн

Гол, забитий Антуаном Грізманном у ворота Реала, не допоміг Атлетіко пройти у фінал Суперкубку Іспанії. Натомість він дозволив французькому форварду стати найкращим бомбардиром Мартацників в історії.

Впав рекорд, що тримався майже чотири десятиліття – з листопада 1974 року. Грізманн побив досягнення легендарного Луїса Арагонеса (1938 – 2014). “Мудрець з Орталеси” грав за Індіанців з 1964 по 1974 роки, аж до завершення кар’єри, і встиг набити 173 м’ячі в 370 поєдинках.

Тепер новий рекорд належить 32-річному французу. Для того, щоб забити історичні 174 голи, Антуану потрібно було провести у футболці Атлетіко 368 матчів у всіх турнірах.

Голи Грізманна розподілилися таким чином: 123 – у Ла Лізі (рівно стільки ж і в Арагонеса), 31 – у Лізі чемпіонів, 13 – у Кубку Іспанії, шість у Лізі Європи та один (той самий) – у Суперкубку.

Нагадаємо, вчора у півфінальному матчі, який проходив у саудівському Ер-Ріяді, Грізман після сольного проходу зробив рахунок 2:2. Втім, Атлетіко поступився принциповому супернику в овертаймі – 3:5. Зазначимо, що шанс стати мимовільним співучасником рекорду уникнув українець Андрій Лунін – за нього в рамці Бланкос віддувався Кепа Аррісабалага.

Свій 175-й гол за Кольчонерос Антуан може спробувати забити знову у ворота Реала. Жереб організував чергове столичне дербі на стадії 1/8 фіналу Кубка Короля. Матч пройде за тиждень, 18 січня, на полі Атлетіко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *