Перший в історії: Джуду Белінгему підкорився видатний рекорд

Джуд Беллінгем

Півзахисник Реала Джуд Беллінгем продовжує бити різні рекорди. Його вчорашній гол, забитий у ворота Наполі (мадридський клуб на своєму полі здобув перемогу з рахунком 3:2), дозволив англійцю встановити одразу два нові досягнення.

По-перше, він став першим гравцем в історії Бланкос, який забивав у кожному зі своїх перших матчів у КЕЧ/Лізі чемпіонів. Раніше він забив Уніону у першому турі, Наполі у другому та Бразі у третьому, а у четвертому турі проти португальського клубу на поле не виходив.

По-друге, 20-річний гравець збірної Англії став четвертим футболістом в історії Ліги чемпіонів (і першим не форвардом), кому підкорилася позначка 10 забитих голів до досягнення 21-річного віку.

У згаданому віковому відрізку 20 голів зумів набити Ерлінг Голанд, 19 – Кіліан Мбаппе і 12 – Карім Бензема. Зважаючи на те, що Джуду 21 виповниться лише в червні 2024 року, як мінімум досягнення Каріма він встигне перекрити протягом поточного сезону.

Нагадаємо, раніше Беллінгем встановив ще один клубний рекорд, забивши 14 голів у 15 перших матчах за Реал. Зараз на рахунку нестримного англійця – 15 забитих м’ячів (а також чотири асисти) у 16 поєдинках за Вершкових.

Реал виграв усі п’ять матчів на груповому етапі ЛЧ та достроково виграв свою групу. У чемпіонаті Іспанії мадридський клуб лідирує з 35 очками після 14 турів, за додатковими показниками випереджаючи Жирону. Найближчої суботи, 2 грудня, Реал зіграє вдома проти Гранади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *