Пеп Гвардіола прокоментував гучний корупційний скандал навколо Барселони

Хосеп Гвардіола

Екс-тренер Барселони, який нині очолює Манчестер Сіті Пеп Гвардіола, прокоментував останні новини навколо каталонського клубу – зокрема, звинувачення в корупції та підкупі арбітрів, які охоплюють період тренерської кар’єри Пепа в рідному клубі.

“Почекаємо і подивимося… Нехай правосуддя йде своєю чергою. Що я чув… Я не бачив і не читав, тому що я поза цим. Але я не бачив, щоб Барселона дійсно платила рефері, щоб отримати вигоду. Я цього не бачив, не читав Ось чому я хочу почекати, перш ніж висловити свою думку. Нехай Барселона захищається від звинувачень, робить те, що необхідно, а ми подивимося”.

“У чому я досить впевнений, так це в тому, що Барселона перемагала тому, що була кращою за суперників. У цьому я цілком переконаний прямо зараз – у наші дні. Ми вигравали, тому що були набагато сильнішими за наших суперників. А коли це не так , вони не виграють, вони програють. Але правосуддя встановить, що сталося насправді”.

Гвардіола – вихованець та легенда Барселони. Як гравець (1990 – 2001) він із рідним клубом шість разів вигравав Ла Лігу, по разу – КЕЧ та КОК. Як тренер (2008 – 2012) Пеп привів клуб до трьох чемпіонських титулів та двох перемог у ЛЧ. Більшість цих тренерських успіхів припали на період правління Сандро Роселя.

Нагадаємо, ще у березні прокуратура Іспанії офіційно висунула звинувачення проти колишніх президентів Блаугранас Сандро Роселя та Жозепа Марії Бартомеу, а також головного фігуранта справи, екс-президента технічного суддівського комітету Хосе Марії Енрікеса Негрейри. Серед звинувачень — фальсифікація документів, корупційні зв’язки у спорті між фізичними особами, а також заангажованість арбітрів.

Нині справа набула нового витоку. Було оприлюднено деякі деталі судових ухвал: зокрема, стало відомо, що Негрейра після свого звільнення з посади віце-президента суддівського комітету ІФФ у 2018 році письмово шантажував Бартомеу. У головному офісі каталонського клубу пройшли обшуки.

Барселоні, у разі підтвердження вищеозвучених фактів звинувачення, загрожує зниження класу, штрафні санкції чи навіть розпуск клубу як фізичної особи.

У липні УЄФА допустила Барселону до нового сезону єврокубків, з поправкою на те, що розслідування проти неї може бути відновлено будь-якої миті “за запитом відповідних інстанцій”. Днями клуб оголосив про те, що завершив фінансовий рік із прибутком у 304 мільйони євро.

У чемпіонаті Іспанії Барселона набрала 20 очок у восьми матчах і тимчасово повернула собі лідируючу позицію, але, напевно, не втримає перше місце після поєдинку своїх головних переслідувачів – Реала та Жирони та Реала, який відбудеться сьогодні, 30 вересня, о 19:30. У стартовому матчі Ліги чемпіонів Синьо-гранатові вдома розгромили Антверпен – 5:0. В одній групі з каталонцями виступає донецький Шахтар.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *