Після 11 років у команді: легенда “Барселони” офіційно заявив, що йде з клубу

Барселона

Жорді Альба залишить Барселону після закінчення сезону. Іспанець досяг домовленості з клубом і розірвав контракт за взаємною згодою. Він також розмістив прощальне повідомлення у соціальних мережах.

Жорді Альба виступав за Барселону із сезону 2012/13. За цей час він зіграв майже 500 поєдинків за каталонський клуб. Він забив 19 голів та зробив 91 результативну передачу.

Захисник не був головним героєм клубу цього сезону. Загалом він провів на полі лише 1838 хвилин. Це означає, що за часом, проведеним на полі, це 14-й результат цього сезону в Барселоні.

Барселона домовилася із захисником та оголосила, що він залишить клуб після закінчення сезону. Початковий контракт іспанця діяв до кінця сезону 2023/24. Альба є випускником “Ла Масії” у Барселоні, але розпочав свою професійну кар’єру у Валенсії.

Захисник повернувся до Барселони після перемоги на чемпіонаті Європи 2012 року у складі збірної Іспанії.

У кольорах Барселони Альба досяг всього, що міг. З каталонським клубом захисник вигравав Лігу чемпіонів, Клубний чемпіонат світу, Суперкубок УЄФА, титул Ла Ліги шість разів, Кубок Іспанії п’ять разів та Суперкубок Іспанії чотири рази. Його звільнення знаменує собою кінець епохи в Барселоні.

Футболіст у соціальних мережах опублікував двохвилинне відео, в якому попрощався з уболівальниками. В емоційній заяві він згадує 11 сезонів, які провів у Барселоні.

“У 2012 році, коли я повернувся до клубу, презентація на “Камп Ноу” була унікальним моментом. Зараз, через 11 сезонів, я дуже пишаюся і повністю задоволений тим, чого ми досягли разом. Не все було ідеально, у нас були складні моменти , але ми завжди виходили з них разом, мені не вистачатиме ігри на “Камп Ноу”, підтримки вболівальників, їхньої рішучості та радості у важливі моменти.

Я хочу від щирого серця подякувати всім фанатам по всьому світу за величезну любов, яку ви завжди виявляли до мене. Велике дякую. Для всіх. Після довгих роздумів я думаю, що буде краще, якщо я покину клуб. Цей сезон буде останнім, у якому я буду гравцем Барселони. Це було нелегке рішення, але я йду щасливим”, – сказав Альба.

Поки невідомо, чи Альба продовжить грати у футбол чи завершить кар’єру. Декілька років тому він оголосив, що хотів би зробити це в квітах Барселони, але останнім часом ходять чутки про інтерес італійських грандів. У неділю, 28 травня, він матиме можливість попрощатися з уболівальниками в останній домашній грі сезону. Барселона зіграє із Мальоркою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *