Іспанська прокуратура подасть в суд на Барселону: відома причина

На «Барселону» подадуть судовий позов у зв’язку з підозрами у корупції.

Як повідомляє El Pais, прокуратура подасть скаргу на клуб у зв’язку зі «справою Негрейри». Нагадаємо, повідомлялося, що каталонський клуб у період з 2016 по 2018 рік виплатив віце-президенту іспанського суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн євро. Потім стало відомо, що “Барса” заплатила Негрейрі 6,66 млн євро з 2001 року.

Прокуратура планує подати позов проти «Барси» за статтею про корупцію в бізнесі – вона включає справи, що стосуються шахрайства у спортивній сфері. Слідство вважає, що у справі видно явні ознаки корупції. Зокрема, звинувачення посилається на суми готівки, яку знімав Негрейра в період виплат.

Вважається, що клубу може загрожувати серйозніше покарання через тривалий характер порушень.

Скаргу буде направлено проти «Барселони» як юридичної особи, а також проти колишнього президента клубу Жозепа Бартомеу, членів його команди та самого Негрейри.

Розслідування цієї справи відбувалося з травня цього року. У зв’язку з поданням судового позову його було припинено, хоча слідчим так і не вдалося з’ясувати справжню мету виплат «Барселони» Негрейрі. Останній скористався правом відмовитися від надання свідчень у зв’язку з хворобою Альцгеймера.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *