Помер легендарний Франц Бекенбауер

Франц Бекенбауер

Франц Беккенбауер помер. Легенда німецького футболу помер у неділю у віці 78 років, про що його родина повідомила Німецькому агентству преси в понеділок.

Беккенбауер  був одним із найвидатніших людей в історії  футболу, він став чемпіоном світу як гравець і тренер. Як функціонер завоював право Німеччині приймати ЧС-2006.

З глибоким сумом ми повідомляємо, що мій чоловік і наш батько, Франц Беккенбауер, мирно помер уві сні вчора, у неділю, в оточенні своєї сім’ї», – повідомила родина.

«Ми просимо вас сумувати мовчки та утримуватися від будь-яких питань», – додали рідні.

Беккенбауер прийшов до ФК «Баварія» молодим гравцем і швидко піднявся до найкращого виконавця мюнхенської команди. Він виграв чотири титули національного чемпіонату, тричі перемагав у ЛЧ та тріумфував на чемпіонаті світу.

Завдяки своїй елегантності та легкості на полі він переосмислив роль ліберо та увінчав свою кар’єру перемогою на домашньому чемпіонаті світу в 1974 році. Двома роками раніше він уже очолював німецьку команду-переможця чемпіонату Європи.

Після кількох років у США з Нью-Йорк Космос, де він грав у легендарній команді з Пеле, Беккенбауер повернувся до Німеччини та виграв ще один чемпіонський титул з Hamburger SV у 1982 році.

У 1984 році року він став керівником “бундестім” навіть без тренерської ліцензії та вивів національну збірну прямо у фінал чемпіонату світу 1986 року проти Аргентини (2:3). Чотири роки потому вони взяли реванш у Дієго Марадони і компанії, тріумфувавши на Чемпіонаті світу в Римі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *