Олександра Лобода: ФК Нюрнберг дуже сильно допомагає українським біженцям

Відома українська телеведуча спортивних програм Олександра Лобода зараз перебуває в Німеччині. В інтерв’ю клубному сайту ФК Нюрнберг вона розповіла, як опинилась в цій країні, чим займається та чому дуже вдячна клубу з другої Бундесліги.

“Я приїхала до Німеччини у середині березня. 18 лютого я поїхала у відпустку та не повернувся додому. У Нюрнберзі я допомагаю рятувати людей та находжу гуманітарну допомогу в Україну. Наприклад, зараз нам потрібна пральна машина у будинку для людей похилого віку на Бородянці. Я також намагаюся подарувати українським дітям кілька приємних моментів тут у Нюрнберзі. І, звичайно, я навчаю німецьку.

Олександра Лобода

Я дуже рада контакту з клубом. Клуб так багато робить для України і я підтримую, де можу. Наприклад, щотижня ми організовуємо тренування з футболу для дітей у таборах біженців. Це була також фантастична акція проти Зандхаузена щодо організації безкоштовних квитків для українських сімей!

Мої співвітчизники були дуже щасливі і змогли трохи відволіктися від своїх турбот. Я теж була там зі своїм українським прапором у блоці та багато спілкувалася з дітьми. Мати навіть плакала. Дуже важко бути далеко від дому. Також чекаємо на юнаків із харківського Металіста 1925. Нюрнберг організував для них проживання, і вони будуть тренуватися з командами молодіжної академії.

Хочу подякувати всім німцям, які допомагають українцям, і дякую клубу за підтримку. Це дуже важливо для нас. Ми ніколи не думали, що одного разу не прокинемося вдома. Ми ніколи не думали, що нас виселять із нашої землі.

Олександра Лобода

Росія вторглася на батьківщину, знищює нашу націю, убила дітей – убила наше майбутнє. В Україні знищували не лише футбольні стадіони, а й великі міста, наприклад, Маріуполь чи Буча. До 24 лютого ми були щасливі. А потім прокинулася в іншому житті“, – сказала Олександра Лобода.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *