Знаменитий італійський тренер може очолити Марсель

Марсель

За інформацією французьких ЗМІ, Марсель розглядає кандидатуру італійця Роберто Донадоні як одну з пріоритетних на вакансію головного тренера, яка звільнилася після недавнього розставання з Марселіно Гарсією Торалем.

60-річний Донадоні працював в Італії з Ліворно, Дженоа, Наполі, Кальярі, Пармою та Болонею. З 2006 по 2008 керував збірною Італії (виліт у серії пенальті від Іспанії у 1/4 фіналу ЧЄ). Останнім місцем роботи Роберто був китайський Шеньчжень (2019/2020).

Цікаво, що Донадоні міг стати тренером Марселя ще 8 років тому – але тоді, 2015-го, цей альянс не склався, і тренер пізніше прийняв Болонью.

Нагадаємо, Марсель вимушено розлучився з Марселіно 20 вересня після зустрічі клубного керівництва з фанатами, які загрожували менеджерам клубу розправою. На тлі цих погроз керівництво Марселя тимчасово призупинило свої повноваження.

В останніх матчах командою керував 45-річний Жак Абардонадо, екс-гравець Марселя, який останніми роками працює в структурі клубу. З липня він був помічником Марселіно, а після його відставки тимчасово прийняв обов’язки головного тренера.

Під керівництвом Абардонадо Марсель на виїзді зіграв з Аяксом у результативну нічию 3:3 у першому турі Ліги Європи, а також розгромно поступився ПСЖ (0:4).

Олімпік Марсель набрав 9 очок у шести турах чемпіонату Франції (тричі зігравши внічию), а також вилетів із кваліфікації Ліги чемпіонів від грецького Панатінаїкоса.

Гравцем провансальського клубу є українець Руслан Маліновський. Він не зумів спрацюватись з Марселіно, який влітку прийшов на зміну Ігору Тудору, і вирушив до Дженоа на правах оренди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *