Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Україна має шанс на пряму путівку до групи Ліги чемпіонів

Матчі-відповіді 1/2 фіналу трьох європейських кубкових турнірів не внесли серйозних коректив до таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Натомість знову порадували італійських уболівальників. Клуби Серії А зіграють у фіналах трьох єврокубків і можуть обійти за кількістю набраних балів у єврокампанії-2022/20023 Англію. Принаймні зараз перевага британців незначна.

Не змогла збільшити відрив від України й Швейцарія. Базель у півфіналі у відповідь Ліги конференцій поступився Фіоренентині, а в додатковий час вибув з турніру. Як результат, нуль набраних очок і перевага Швейцарії над Україною 2,175 бала. А нашій країні наступного сезону доведеться, швидше за все, боротися з Сербією, відставання від якої становить майже 2,5 бали.

Усього ж в активі України 5,7 бала цього сезону. 0,8 бала Україна отримала за потрапляння Шахтаря до групового раунду Ліги чемпіонів (4 бонусні бали ділимо на ті самі п’ять клубів), 0,2 очка — за вихід Дніпра з групи Ліги конференцій, стільки ж – потрапляння Гірників до 1/8 фіналу Ліга Європи. 1,6 бала приніс Україні Шахтар — виграші у Лейпцига та Ренна, дві нічиї з Селтіком, світові з Реалом та Фейєноордом. В активі Динамо у 12-ти зіграних матчах 4,5 очка або 0,9 бала (три перемоги та дві нічиї). 8 очок або 1,6 бала заробив для України Дніпро – три перемоги та дві нічиї. По 0,2 бали принесли до скарбнички Зоря та Ворскла.

Цьогорічну єврокампанію, яка визначає кількість місць у єврокубках сезону-2024/2025, Україна завершить на 14-му місці. За розкладами на сьогодні ця позиція дає нашій країні можливість заявити дві команди до Ліги чемпіонів. Обидві – до кваліфікації. Натомість у чемпіона України чудові шанси на груповий раунд Ліги чемпіонів наступного сезону.

Наступний єврокубковий сезон Україна розпочне з 11-ї позиції. Номінально, ми – 12-те, але дискваліфікація Росії автоматично піднімає нашу країну на одну позицію вгору. Істотно це нічого не змінює: два наших представники стартують із кваліфікаційних раундів. Але якщо Лігу чемпіонів сезону-2022/2023 виграє команда, яка потрапить до турніру наступного сезону за підсумками свого чемпіонату, то Україна отримає пряму путівку до групи Ліги чемпіонів. А отже, вболівати у фіналі Ліги чемпіонів українцям потрібно за Манчестер Сіті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *