Екс-гравець збірної України очолив європейський клуб

Екс-хавбек збірної України Максим Калиниченко очолив естонський клуб «Левадія» Таллінн.

43-річний Калиниченко підписав контракт із чемпіонами Естонії до кінця 2023 року з можливістю продовження на 2 роки.

«Левадія» посідає друге місце в чемпіонаті Естонії 2022, маючи в активі 68 очок після 28 турів. Відставання від «Флори» становить 10 очок. Турнір проводиться за системою весна-осінь та закінчиться у листопаді.

Помічниками Калиниченка будуть Микита Андрєєв та Артем Артюнін, які працювали з попереднім тренером Іваном Стойковичем.

Максим Калиниченко вважає, що приєднатися до чинного чемпіона Естонії – це хороший виклик для нього:

«Я працював помічником тренера в Україні, Латвії та росії. Крім того, як гравець, я бачив почерк кількох різних тренерів. Коли «Левадія» зв’язалася зі мною, я відчув, що це дуже хороша можливість для мене перевірити себе головним тренером.

Оскільки сезон добігає кінця, я не хочу робити великих змін у команді. Саме тому ми поки що не залучаємо додаткових тренерів. Наприкінці року ми розглянемо ситуацію, й будуть поповнення і в списку тренерів, і в команді.

Моя ігрова філософія? Я переглянув багато ігор «Левадії», і я маю картину, яку хочу бачити в команді в майбутньому. Зрозуміло, що у футболі головне – це результат, але водночас хочу грати в стилі, який був би привабливим і для глядачів».

За свою ігрову кар’єру Калиниченко зіграв 47 матчів та забив 7 голів у складі збірної України у період з 2002 по 2011 роки. У 2006 році він дійшов до чвертьфіналу чемпіонату світу зі збірною України. На тому турнірі Калиниченко забив гол і зробив 2 гольові передачі у грі проти Саудівської Аравії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *