Роберто Де Дзербі – один із головних претендентів на посаду головного тренера ЛІверпуля

Роберто Де Дзербі

Екс-наставник Шахтаря Роберто Де Дзербі фігурує у списку претендентів на посаду нового головного тренера Ліверпуля.

Як повідомляє журналіст Джанлука Ді Марціо, ім’я італійського фахівця фігурує серед ключових претендентів на посаду, яку зараз займає Юрген Клопп, поряд з головним тренером Баєра Хабі Алонсо.

Нагадаємо, 26 січня 56-річний Клопп оголосив про те, що залишить Ліверпуль після завершення сезону 2023/24. Під керівництвом німця, починаючи з 2015 року, Мерсісайдці виграли АПЛ, Кубок Англії, Кубок англійської ліги, Ком’юніті Шилд. У сезоні 2018/19 Ліверпуль тріумфував у Лізі чемпіонів, після чого переміг у Суперкубку УЄФА та клубному чемпіонаті світу.

Сам коуч двічі визнавався тренером року за версією ФІФА та двічі став тренером сезону в англійській Прем’єр-лізі.

Де Дзербі у свої 44 роки встиг попрацювати з італійськими Фоджею, Палермо, Беневенто та Сассуоло, донецьким Шахтарем (сезон 2021/22, незавершений через повномасштабне російське вторгнення в Україну) та англійським Брайтоном (з вересня 2022-го). Зараз Чайки під його керівництвом посідають 7-е місце в АПЛ.

Раніше майбутнє Роберто пов’язували з Реалом (до продовження мадридським клубом контракту з Карло Анчелотті) та Міланом.

42-річний Алонсо, який віддав Ліверпулю п’ять років як гравець, самостійну тренерську кар’єру розпочав у Баєрі у жовтні 2022 року. У нинішньому сезоні Фармацевти під керівництвом іспанця виступають феноменально: 24 перемоги та жодної поразки у 27 матчах, впевнене перше місце у Бундеслізі.

Ліверпуль посідає перше місце в АПЛ, випереджаючи Манчестер Сіті на п’ять очок. Команда Клоппа продовжує виступи у Кубку Англії та Кубку англійської ліги (у фіналі турніру вона буде грати з Челсі), а навесні зіграє у плей-офф Ліги Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *