Хосеп Гвардіола висловився про новий формат Клубного чемпіонату світу

Пеп Гвардіола

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола поділився думками про новий формат клубного чемпіонату світу, який пройде в США у 2025 році та триватиме місяць. Загалом у змаганні візьмуть участь 32 клуби.

«ФІФА ухвалила рішення, яке підтримують усі клуби… Ми полетимо до США, сподіваюся, із сім’ями, і проведемо там клубний чемпіонат світу. ФІФА вирішила більше створювати та розширювати. Те саме з чемпіонатом світу. Було менше, тепер більше.

Ми маємо адаптуватися. Я не проти нових змагань, я проти нестачі часу на відновлення рік у рік. Це те, на що я постійно скаржусь. Добре грати кожні три, п’ять чи сім днів, але коли ми закінчуємо сезон, нам потрібен час, щоб почати все спочатку», — наводить слова Гвардіоли журналіст Бен Джейкобс у соцмережі Twitter.

Перший турнір в оновленому форматі пройде з 15 червня до 13 липня 2025 року в США. Змагання відбуватимуться у тому ж форматі, що і чемпіонат світу з футболу – 2022 та чемпіонат світу з футболу серед жінок – 2023, за винятком того, що матч за третє місце проводитись не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *