Арсенал – фаворит: ряд топ-клубів Європи зацікавлені у трансфері лідера збірної України

Георгій Судаков

У Ювентуса, який давно придивляється до півзахисника Шахтаря Георгія Судакова і має намір спробувати його придбати в найближче трансферне вікно, з’явився серйозний конкурент в особі лондонського Арсенала.

Туринський клуб давно шукає варіант якісної заміни Полю Погба і, зважаючи на все, бачить у 21-річному українці оптимальну альтернативу.

Нагадаємо, минулого місяця з’явилася інформація про намір Старої Сіньйори придбати Судакова найближчої зими. Український футболіст, на думку італійських ЗМІ, надасть півзахисту туринського клубу «якість та фантазію». Гравця оцінюють щонайменше у 30 млн євро — із застереженням, що далі його вартість тільки зростатиме.

Однак тепер гроші – не головна перешкода на шляху до здійснення цього трансферу. ЗМІ повідомляють про інтерес одразу кількох англійських клубів до молодого гравця. Скаути представників АПЛ були присутні на матчі Ліги чемпіонів між Антверпеном та Шахтарем (2:3). Вони переглядали юного гравця господарів Артура Вермерена, але водночас стежили і за Судаковим.

Очолює список претендентів із Туманного Альбіону столичний Арсенал, за який грає інший футболіст збірної України – Олександр Зінченко. Також інтерес до лідера Гірників приписують таким клубам як Манчестер Сіті, Челсі (у його складі грає Михайло Мудрик, екс-партнер Судакова з донецького клубу) та Брайтон, який тренує екс-наставник Шахтаря Роберто де Дзербі.

Крім цього, у зв’язку із персоною Судакова також згадуються неназвані португальські клуби. Нагадаємо, у складі лісабонської Бенфіки виступає ще один недавній одноклубник Георгія, воротар Анатолій Трубін.

Англійські ЗМІ описують стиль гри українського півзахисника наступним чином: “він має прекрасне почуття креативності, чудове вміння пасувати і вчасно розлучатися з м’ячем, а також першим дотиком, який дозволяє йому процвітати у важких ситуаціях”.

Сьогодні, 16 жовтня, Судаков у стартовому складі збірної України зіграє проти Північної Македонії. Матч пройде у чеській Празі та розпочнеться о 16:00 за київським часом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *