Маурісіо Почеттіно розповів про індивідуальні тренування з Михайлом Мудриком: над чим працюють

Михайло Мудрик

Головний тренер Челсі Маурісіо Почеттіно розповів про індивідуальні тренування з українським вінгером Михайлом Мудриком, якому коуч допомагає покращити психологічні аспекти.

Ми не можемо купити впевненість у супермаркеті. Потрібно поступово створювати ситуації, в яких ми зможемо забезпечити довіру, впевненість та віру.

Є приклад з Мудриком: я люблю іноді грати з ним у челендж, щоб потрапити в перекладину з-за меж штрафного майданчика. Він сказав мені: “Я не хочу більше з тобою грати, тому що ти завжди виграєш!”. Я відповів: “Так, тому що у мене є віра, а баланс між вірою та якістю я знаю дуже добре, бо мені 50 років. Ти ще молодий і мусиш пізнати себе”.

Днями ми вперше зіграли внічию, тому що я завжди вигравав. Тепер можна починати вірити в себе, вірити у свої якості. Якщо цього немає, то важко знайти баланс між вірою та якістю.

Психологія гравця – важливий аспект. Це може мати значення для того, щоб надати гравцям впевненості, коли потрібно торкнутися м’яча та забити“.

Почеттіно неодноразово висловлювався про гру українця цього сезону. Наприклад, після зустрічі з Борнмутом (0:0) тренер наголосив, що «Прем’єр-ліга дуже швидка», а Михайлу «потрібно краще розуміти гру, намагатися іноді більше бути пов’язаним із командою».

Мудрик виступає за лондонський клуб із січня 2023 року. На рахунку українця поки що немає жодного гола за Синіх — лише дві результативні передачі у 22 поєдинках. В цьому сезоні українець провів п’ять матчів за лондонців.

Челсі з п’ятьма очками посідає 14-те місце у турнірній таблиці АПЛ. У наступному турі чемпіонату Англії Челсі зіграє проти Бернлі 7 жовтня, а сьогодні Сині будуть грати з Астон Віллою в Кубку англійської ліги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *