Легендарний Уейн Руні може очолити англійський клуб

Вейн Руні

Бірмінгем Сіті, який виступає в Чемпіоншипі, зацікавлений у запрошенні Уейна Руні як головного тренера, якщо свою нинішню посаду залишить Джон Юстас.

У бірмінгемського клубу – нові власники (американці з Knighthead Capital), які готові витрачати гроші навіть на імідж, а гучне ім’я Уейна Руні цілком відповідає їхньому проекту.

Наразі 37-річний екс-форвард Евертона, МЮ та збірної Англії тренує Ді Сі Юнайтед у МЛС. З чуток, англієць незадоволений своєю контрактною ситуацією і готовий розглянути нові пропозиції.

Бірмінгем востаннє грав у АПЛ у сезоні 2010/11. Останні роки Сині стабільно боролися за виживання у Чемпіоншипі. У сезоні 2022/23 їх врятував від вильоту Джон Юстас, для якого ця робота стала першою як повноцінного головного тренера.

Бірмінгем, який зараз зміцнів і купив 13 нових футболістів, йде на четвертому місці, жодного разу не програвши в п’яти турах. Роботою Юстаса керівництво задоволено. Однак тренер придивляється до варіанту з Глазго – там незабаром може звільнитися пост тренера Рейнджерс. Крісло хитається під Майклом Білом, який разом із Джерс вилетів із квліфікації ЛЧ і поступився в дербі Селтіку.

В Англії Руні тренував Дербі Каунті – з листопада 2020-го до червня 2022-го. Барани разом із Уейном вилетіли до Ліги 1, але причиною провалу став 21-очковий штраф через фінансові порушення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *