Сексуальне насильство та залежність: зірковий англійський футболіст зробив шокуюче зізнання

Деле Аллі

Півзахисник Евертона Деле Аллі, який раніше виблискував у складі Тоттенгема, зробив відверте зізнання про те, як зазнав сексуального насильства в дитинстві, як почав торгувати наркотиками, а також про залежність від снодійних, якими він намагався заглушити психологічну травму.

Про це 27-річний футболіст розповів в інтерв’ю колишньому капітану Манчестер Юнайтед Гарі Невіллу, а в момент, коли згадав про жахіття, з якими йому довелося зіткнутися, коли він був ще дитиною, гравець та його співрозмовник не стримали сліз.

Це не те, про що я часто говорив, але було кілька випадків, які дадуть вам розуміння. В шість років до мене домагався друг моєї матері, який часто бував у нас вдома. Моя матір була алкоголіком. Це сталося в шість років. Мене відправили до Африки, щоб навчити дисципліні, а потім повернули назад.

У сім років я почав курити, а у вісім почав торгувати наркотиками. Один літній чоловік сказав мені, що дитину на велосипеді ніхто не зупинить, тому я їздив районом зі своїм футбольним м’ячем, а під ним були наркотики. Коли мені було 11 років, сусідський чоловік повісив мене на мосту.

У 12 років мене всиновили. Це чудова сім’я, і я не міг бажати кращих людей, вони мені дуже допомогли. Я більше не розмовляю зі своїми біологічними матір’ю та батьком. Вони викликали у мене відчуття зради та образи, висунувши звинувачення до моєї прийомної сім’ї у ЗМІ, коли мені було 18 років. Після цього я не міг підтримувати стосунки зі своєю матір’ю і не хотів жодних стосунків із батьком.

Наркотики та алкоголь стали проблемою, коли я намагався впоратися зі своїм болем. Я став залежим від снодійних. Із нашим розкладом, коли вам доводиться прокидатися, щоб тренуватися рано, і ви не можете заснути від адреналіну, іноді поспати та бути готовим наступного дня – це вже добре. Але коли ваша система дофаміну і ви зламані так, як я, це може мати зворотний ефект. Я надто зловживав ними. Я ніколи не боровся проблемою, яка зростала, і травмами, які відчував, почуттями, які я тримав у собі, я намагався впоратися з цим сам.

Я втратив себе на кілька років, я просто відвертав усіх, коли моя сім’я, яка врятувала моє життя, плакала, просила мене сказати їм, що не так, а я просто не хотів цього робити.

Напевно, найсумнішим моментом для мене був той, коли Жозе Моурінью, який був тренером Тоттенгема, перестав залучати мене до матчів. Я пам’ятаю, що я був у поганому становищі, і я просто подивився в дзеркало і запитав, чи можу я піти на пенсію зараз у 24 роки, займаючись улюбленою справою. Мені було боляче від того, що в мене з’явилася така думка, мені було дуже боляче, і це була ще одна річ, яку я мав нести.

У той період я багато тусувався, але насправді все було не так, як казали в пресі. Вони називали мене тусовщиком ще до того. Я не звинувачую Моурінью, я не звинувачую нікого. Моя реакція на це була неправильна, але я не міг це контролювати.

Те, що Маурісіо Почеттіно пішов із Тоттенгема, точно вплинуло на мене. Я не міг бажати кращого тренера за час, коли я там був. Він та його команда – дивовижні люди, і вони так усе розуміють. Це не були стосунки між футболістом і тренером, це було глибше.

Він із таким розумінням ставився до рішень, які я приймав, і він дбав про мене як про людину перед матчами, що мені й потрібно було в той час. Мені було важко, коли він пішов, і мені було важко впустити когось іншого на той момент.

Коли я повернувся з Туреччини після оренди в Бешикташі, я дізнався, що мені потрібна операція. Психологічно я був у поганому стані. Я вирішив піти до сучасної реабілітаційної установи, яка займається залежностями, психічним здоров’ям та травмами. Я відчув, що мені час.

Тобі не можна сказати, щоб ти йшов туди, ти маєш ухвалити рішення сам. У мене був поганий період. Я покладався на те, що завдавало мені шкоди. Я прокидався щодня, вигравав бій, щодня тренувався, посміхався, бажаючи показати, що я щасливий.

Усередині я програвав битву, і настав час змінюватися. Коли мені сказали, що мені потрібна операція, я відчув почуття, яке в мене було, коли почався цей період.

Тож я поїхав туди на шість тижнів. Евертон підтримував мене, я буду вдячний їм завжди. Вони були такими чесними і розуміючими, я не міг просити нічого більшого в той час, коли я приймав найважливіше рішення життя робити те, чого я боявся. Але я щасливий, що зробив це.

Іти до реабілітаційного центру страшно, але я ніколи не міг уявити, скільки я отримаю від цього. Я був у поганому становищі. Коли я був молодий, зі мною сталося багато чого, чого я не міг зрозуміти, і я робив дурниці, за які звинувачував себе. Розуміння проблеми та її вивчення мені допомогло. Я позбавився деяких поганих відчуттів, які гальмували мене“, – наводить слова Аллі talkSPORT із посиланням на YouTube-канал The Overlap.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *