“Він точно не гравець топ-рівня”: легенда Динамо розніс Олександра Зінченка

Олександр Зінченко 

Колишній гравець «Динамо» Віктор Леоненко розповів, чи справді критикує захисника «Арсенала» Олександра Зінченка та оцінив рівень гри українського захисника у низці компонентів.

– Поставлю питання, яке цікавить уболівальників. Чому Леоненко так не любить Зінченка?

– Знову за мене роблять висновки. До чого тут: любить – не любить? Я просто розбираю ігри, мені все одно хто – Зінченко чи ні.

– Але його ви критикуєте найчастіше.

– Я просто хочу показати людям, що він не такий, як усі думають. Зінченко вже всіх заплутав, навіть себе. Він у нас лівий захисник чи опорний? Мабуть, він сам не знає. Таке відчуття, що він грає там, де йому зручно, а зрештою ніде не встигає.

А коли починають писати, що він найкращий лівий захисник у світі, то мені стає ніяково. Таке відчуття, що всі сліпі! Тому я спеціально дивлюся матчі «Арсеналу» та розбираю гру Зінченка.

Усі кажуть, що «Арсенал» без Зінченка ніякий. Дивишся його статистику, а там два асисти та гол. Як вам? Едегор та Мартінеллі забили вже по 15 голів, а у нас усі Зінченка вихваляють! Думаю, його самого має вже нудити від того, що його так багато в пресі.

– Підбиймо підсумок. На вашу думку, Зінченко – класний гравець чи ні?

– Якщо брати на позиції атакувального півзахисника, то він точно не гравець топрівня, судячи з його статистики. У відборі та у грі головою він точно не топ! Підкати він теж робити не вміє, постійно спотикається. Зінченко брав участь практично у всіх пропущених голах «Арсеналу» – постійно не добігав.

Я вже не говорю про знаменитий момент, коли Александер-Арнольд йому між ніг у «будиночок» прокинув і віддав гольову. Коли Зінченко почне класно грати, я скажу перший, що він молодець, – сказав Леоненко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *