Легендарний Андрій Шевченко розсипався в компліментах на адресу Олександра Зінченка

Колишній головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про захисника «Арсенала» Олександра Зінченка.

«Зінченко – це харизма, цілеспрямованість, відповідальність. Він має пристрасть капітана команди. Він – лідер. Я зробив його наймолодшим капітаном в історії збірної України, тому що він цього заслуговував. Гравці хотіли це бачити. Він подає приклад.

Він такий легкий на м’ячі, має дуже хорошу техніку. Він не боявся брати на себе відповідальність, коли грав, навіть коли тільки починав. Відразу можна було побачити, що він має відмінні від інших, природні якості: техніку, рух і впевненість.

Я пам’ятаю, як він прийшов у збірну, він був хлопчиком років 16. Він виглядав як дитина. Але він настільки розвинувся і виріс, зараз це капітан збірної України, один з найкращих лівих захисників цього сезону. Він заслуговує на все це завдяки своїй пристрасті до футболу, своїй дисципліні, своєму бажанню та амбіціям.

Він дуже розумний і може займати різні позиції на полі – це його природна якість. Він може грати лівого захисника, бути в центрі. Ми багато разів бачили, як він робив це в «Манчестер Сіті», він робив те саме в «Арсеналі». Це природна якість, він дуже технічний, він дуже розумний. Він добре рухається, завжди знаходить правильну позицію, щоб перевести м’яч. Це дуже, дуже, дуже приємно бачити.

Він знає, що може виконувати стільки ролей. Він досить легко змінюється під час гри. Структура ігор «Арсенала» дуже чітка, кожен гравець знає свою позицію, і коли команда перехоплює або втрачає м’яч, Алекс працює дуже швидко, тому що він розумний гравець.

Він використовує кожну нагоду, щоб нагадати всім про війну. Він привертає увагу. Він так добре говорить. Він створив свій фонд, через який ми підтримуємо багато різних проєктів в Україні. Потрібно дуже пишатися тим, що він зробив і що він робить», – сказав Шевченко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *