“Потрібен контроль”: в англійській Прем’єр-лізі готується революційне нововведення

В англійській Прем’єр-лізі може з’явиться ліміт на легіонерів.

Про це повідомляє The Times.

Футбольна асоціація (FA) стурбована різким зниженням кількості англійських футболістів у матчах АПЛ. Вважається, що це наслідки брекзиту.

За два останні трансферні вікна англійські клуби підписали вдвічі більше іноземців, ніж будь-коли в історії. При цьому в матчах бере участь зазвичай лише від 28% до 30% англійців.

Дуже важливо обмежити приплив гравців. Після брекзиту кількість англійців у віці до 21 року, які отримують ігровий час, скоротилася приблизно вдвічі. Ця тенденція турбує нас“, – сказав глава FA Марк Буллінгем.

А тому зараз асоціація розглядає введення ліміту на легіонерів. Одним із варіантів є пом’якшення візових правил для обмеженого числа іноземців в обмін на гарантії ігрового часу для англійців.

Ця система дасть змогу клубам підписувати меншу кількість гравців за більш м’яких вимог. Вони зможуть підписати явно талановитого гравця до того, як він набере необхідну кількість очок для отримання візи. Тоді його куплять не за 30 млн фунтів, а за 3 млн.

Енцо Фернандес і Михайло Мудрик були цікаві клубам АПЛ минулого року. Тоді вони, ймовірно, змогли б отримати дозвіл на роботу. Але їх купили цього року, і це, ймовірно, обійшлося в 20 разів дорожче, ніж могло б. Потрібен контроль – це ключовий момент. Не можна просто відкривати шлюзи”, – сказав Буллінгем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *