Пеп Гвардіола відреагував на заяву Жерара Піке про завершення кар’єри футболіста

Головний тренер «Манчестер Сіті» Пеп Гвардіола прокоментував завершення кар’єри Жерара Піке, з яким він працював у 2008 – 2012 роках у «Барселоні».

«Піке – велика особистість. Це гравець для топ-матчів, який ніколи не поводився погано і грав на найвищому рівні. Усім топ-клубам потрібні такі гравці. Він виграв усе у «Барселоні» та збірній Іспанії.

Час настав, але його майбутнє буде яскравим. Піке – розумний хлопець. Ми провели неймовірні чотири роки разом. Було честю попрацювати з ним».

Жерар Піке: кар’єра та досягнення

Піке є вихованцем “Барселони”, в 2004 році він перейшов в “Манчестер Юнайтед”, в 2006 році захисник відправився в річну оренду в “Реал Сарагосу”, а в 2008 році повернувся в стан “синьо-гранатових”.

За цей час виступів у “Барселоні” Піке виграв вісім чемпіонатів Іспанії, сім Кубків Іспанії, шість Суперкубків Іспанії, три Ліги чемпіонів, три Суперкубка УЄФА і три клубних чемпіонату світу.

У 2010 році він був визнаний найкращим захисником іспанської Прімери.

Примітно, що свій перший матч в Лізі чемпіонів Піке провів 7 листопада 2007 проти київського “Динамо”, який закінчився з рахунком 4:0. Піке в цьому матчі забив свій перший гол у Лізі чемпіонів. 20 жовтня 2021 року Піке забив гол у ворота “Динамо” в матчі Ліги чемпіонів за “Барселону”. Це був його останній гол у Лізі чемпіонів.

У складі “Барселони” Піке зіграв 615 матчів, записавши на свій рахунок 53 голи і 15 результативних передач.

Зі збірною Іспанії Піке в 2010 році став чемпіоном світу, а в 2012 році завоював титул чемпіона Європи.

За збірну Іспанії Жерар зіграв 102 матчі і забив 5 голів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *