Американський бізнесмен планує придбати клуб АПЛ

Власник клубу НХЛ Вегас Голден Найтс Білл Фоулі веде переговори про покупку футбольного Борнмута, який грає в АПЛ, інформує freezmi.io.

Зараз “вишнями” володіє  російський бізнесмен Максим Дьомін, він придбав команду в 2011 році. Сума можливої угоди оцінюється в $172 млн.

Дьомін є колишнім менеджером “Татнафти”, також він працював у банку “Ак Барс” та банку “Зеніт”.  Запитувана Дьоміно ціна знаходиться у позначки £150 млн ($172 млн), що приблизно дорівнює сумі, яку він позичив клубу у вигляді безвідсоткових кредитів з моменту покупки в 2011 році.

Фоулі є головою Fidelity National Financial, однією з найбільших страхових компаній США. Forbes оцінює його статки в $1,2 млрд.

Дьомін, який має громадянство Великобританії, у 2011 році придбав 50% акцій Борнмута, тоді клуб виступав у третьому за силою дивізіоні Англії. У 2015 році він продав 25% акцій групі Peak6, а в січні 2019 став одноосібним власником клубу.

В минулому сезоні команда повернулась в АПЛ. За 6 турів нинішьного чемпіонату колектив набрав 7 очок та йде на 13-му місці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *