Дебютний гол Антоні із зони Зінченка в огляді матчу Манчестер Юнайтед – Арсенал (Відео)

В центральному матчі туру 6-го туру АПЛ на “Олд Траффорді” зійшлися Манчестер Юнайтед та лідер нинішьного чемпіонату Арсенал.

Манчестер Юнайтед — Арсенал 3:1

Голи: Антоні, 35, Рашфорд, 65, 75 — Сака, 60

Манчестер Юнайтед: де Хеа — Далот, Варан, Мартінес (Магвайр, 80), Маласія — Мактоміней, Еріксен — Антоні (Роналду, 58), Фернандеш, Санчо (Фред, 67) — Рашфорд (Каземіро, 80).

Арсенал: Рамсдейл — Б. Вайт (Томіясу, 80), Саліба, Габріель, Зінченко (Нкетіа, 74) — Локонга (Вієйра, 73), Джака — Сака, Едегор (Сміт-Роу, 73), Мартінеллі — Габріел Жезус.

Уже від самого початку протистояння гості потрапили під потужний тиск збоку суперників. Юнайтед залишали команді Артети мало простору навіть на її половині поля, а про атаку в таких умовах Арсенал і мріяти навіть не міг. Однак перший гольовий момент господарів промахом із дальнього кута воротарського на завершення подачі з правого флангу змарнував Еріксен, після чого “каноніри” все ж таки почали намацувати варіанти для виходів до чужих володінь через довжелезні передачі.

Саме швидка атака, передумовою до якої став відбір м’яча Едергором у центрі поля в Еріксена, дозволила Арсеналу вразити ворота де Хеа вже на 12 хвилині, однак гольове завершення блискавичного випаду від Мартінеллі поставив під сумнів сигнал до головного арбітра щодо необхідності переглянути повтор початкової фази контратаки. Як виявилось, Едегор усе ж таки порушив правила проти суперника, тож гарне завершення наступу Арсенала збоку бразильця довелось скасувати.

Юнайтед після цього взяв невеличкий перепочинок перед тим, як уже під завісу першого тайму повернутись на чужу половину з черговим гострим моментом. Цього разу швидкий наступ у центрі поля започаткували саме господарі, а багатоходова комбінація завершилась передачею Рашфорда на правий фланг штрафного за спину Олександру Зінченку для Антоні, який упевнено вразив дальній кут воріт.

Цікаве враження справив 100-мільйонний новачок Юнайтед у цьому поєдинку, лише інколи, проте якісно, вмикаючись до боротьби за м’яч у своїй зоні відповідальності. А ще він добряче заважав Зінченку, що змушувало українця більше діяти в центральній частині поля під час побудови атак. Проте вже в другому таймі Антоні прогнозовано замінили на Роналду в той час, коли саме на ворота де Хеа суперники почали чинити потужний тиск.

Команда тен Гага зрештою допустила результативну помилку в центрі захисту, куди на завершення повної години ігрового часу прийшлась передача від Едегора, яку Далот не дав завершити Жезусу, але при цьому забезпечив скидання м’яча на порожні ворота для Саки. Утім, не встиг Арсенал відсвяткувати свій гол, як отримав другий результативний постріл по власний воротах. Артета вирішив зіграти з високою лінією захисту, і саме через це Рашфорду на 65 хвилині ніхто не заважав дістатись штрафного після пасу Бруну Фернандеша на хід із центрального кола.

Тренерський штаб “канонірів” у цей час спробував робити швидкі заміни, але суперники були куди більш вигадливими, і вдарили саме по лівому флангу захисту, де на 74 хвилині зняли Зінченка, а на його місце просто ніхто не встиг перейти. Як підсумок — Еріксен після чергового пасу Бруну на хід пробіг до чужого штрафного, а потім покотив на порожні ворота для Рашфорда. Арсенал у заключній частині гри намагався хоча б щось виправити у власних атаках, але зрештою всі ці спроби були марними.

У наступному турі Манчестер Юнайтед проведе гостьовий матч проти Крістал Пелес, а на лондонський Арсенал очікуватиме домашнє “українське дербі лівого флангу захисту” проти Евертона. І все це відбудеться на тлі ігор команд у Лізі Європи УЄФА проти Реала Сосьєдад та Цюріха відповідно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *