Cтало відомо, чим допоміг Україні вболівальник Евертона, який забив 4-й гол у ворота Динамо

Вчора, 29 липня, київське Динамо грало товариський матч проти Евертона. На останніх хвилинах гри Френк Лемпард випустив на поле 44-річного Пола Страттона, який і забив гол у ворота українського клубу.

Український журналіст Олексій Братущак більш детально розповів про цю людину.

“За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона.

Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати. Він вийшов на заміну. Тренер дав йому настанову.
Українські коментатори матчу не зрозуміли, що відбувається. Бо на заміну виходив чоловік з явним пивним животиком) А його вітав увесь стадіон!

Гравець вийшов. Впевнено попрямував до воріт Динамо. Отримав настанову ще й від головного судді матчу. І забив гол в ворота Динамо. А після – як справжнісенька футбольна зірка чоловік побіг до трибун фанатів клубу і проїхався на колінах по зеленій галявині. І фанати його знову радо вітали. Потім він потрапив в обійми футболістів улюбленого клубу. Мить слави! Мить щастя!

Що ж сталося? Чому цей момент наприкінці матчу облетів увесь світ (лише в Твіттері одне відео зібрало 5 млн переглядів, а у ФБ – більше 200 тисяч лайків)? І чому ця історія особливо важлива нам – українцям?
Це 44-річний Пол Страттон. Звісно, він ніякий не гравець Евертона. Клуб таким чином вирішив винагородити свого вболівальника. І для нас важливо – за що саме.

Це був березень. Чоловік взяв відпустку на роботі – працює у міськраді слідчим з питань шахрайства.
У свою відпустку він поїхав на кордон України в Перемишлі. Там він зустрічав українців, які втікали від війни. І щовечора по кілька годин роздавав українцям шоколадки.

“Ми стоїмо прямо на кордоні, тому перше, що діти бачать, коли в’їжджають до Польщі, це нас. У них посмішка на обличчі та беруть стільки шоколаду, скільки хочуть”, – розповідав Пол у березні.
Спочатку українці недовірливо ставилися до Пола та його брата. І солодощі брали неохоче. Він згадує, що діти були такими ввічливими, що брали лише одну шоколадку, хоча Пол давав солодощів досхочу. А коли хтось брав дві, то мати відтягувала дитину. Довелося англійцю йти на лайфхак.

“Нам довелося почати вчити українську мову якнайшвидше, щоб просто сказати “ні, все нормально”. І ми вивчили слова для мами, тож діти отримували маленьку порцію шоколаду, а мама – велику”, – розповідає Пол.

Таким чином англієць дарував миті щастя малечі з України.  На цьому він не зупинився. Продовжував допомагати. І от за кілька місяців добро повернулося. У житті Пола Страттон сталося те, про що мріють мільйони вболівальників по всьому світу: вийти у футболці улюбленої команди на домашній стадіон і забити гол супротивнику. Гол усього життя.

Так, це було наше улюблене Динамо. Але заради таких історій можна одного разу і пропустити той гол. Бо саме заради таких моментів ми і живемо. Заради таких миттєвостей щастя і воюємо“,- написав Олексій Братущак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *