Аріс – Динамо: слова Мірчі Луческу перед матчем

Мірча Луческу

У четвер, 10 серпня, київське “Динамо” зустрінеться з грецьким “Арісом” у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунду Ліги конференцій сезону-2023/24.

Гра відбудеться в Салоніках на стадіоні “Клеантіс Вікелідіс”. Початок поєдинку – о 21:15 за київським часом.

Головний тренер Динамо Мірча Луческу поділився думками напередодні матчу своєї команди проти грецького клубу.

“У Аріса хороша команда, виступають досвідчені виконавці, середній вік яких – 28-29 років. Їм вдалося створити сильну конкурентоспроможну команду. У нас же іноземні футболісти поїхали через війну, також ми не можемо запрошувати гравців із українського чемпіонату, тож розраховуємо на вихованців власної Академії. За кількістю таких вихованців ми серед найкращих клубів Європи. Це добре, але, з іншого боку, у наших футболістів немає достатньо досвіду виступів на високому рівні.

На нас очікує зовсім інший турнір. Приміром, наш захист відіграв дуже добре проти Аль-Хіляля, ми виграли той матч – 1:0. Думаю, якщо ми завтра зіграємо 0:0, це буде хороший результат для нас.

Ми граємо у футбол в умовах війни, і він дуже відрізняється від того, що був за мирного життя. Тут сидить Сергій Сидорчук, і він може підтвердити, що ми провели 13 годин у поїзді до Чернівців, 4 години в автобусі їхали до Сучави, і потім ще 2,5 години летіли до Салонік. Як ви думаєте, в яких кондиціях перебувають футболісти після такої дороги?.

Так само було й минулого сезону. Ми грали у Кракові, поверталися до України на матчі внутрішнього чемпіонату, потім знову їхали до Кракова, двічі на тиждень проводячи по дев’ять годин в автобусі. Зараз ми вирішили грати в Бухаресті, оскільки до нього простіше добиратися, а в чемпіонаті будемо проводити домашні матчі в Одесі.

Тож ми ніяк не можемо порівнювати попередні роки з нинішнім часом. Але я сподіваюся, що ми зможемо дати бій супернику, і показати хорошу гру в завтрашньому поєдинку.

Аріс гратиме вдома, буде впевненішим у своїх силах, і ми маємо так побудувати свою гру, щоб постаратися виграти. Це нормальна ситуація для нашої команди, оскільки Динамо – це бренд, і в кожному матчі ми маємо боротися за максимальний результат. При цьому ми розуміємо, що більшість часу доведеться оборонятися, тож потрібно з максимальною ефективністю використовувати ті моменти, які будуть у нас біля чужих воріт. Їх не буде у нас 20, але ми докладемо всіх зусиль, аби виграти завтра. Так само докладе всіх зусиль і Аріс, щоб здобути перемогу.

Упевнений, що й на матч-відповідь до Бухареста приїде велика кількість грецьких фанатів, тож нам потрібна підтримка наших уболівальників – як українців, так і румунів”, – сказав Луческу.

Матч-відповідь між “Динамо” та “Арісом” заплановано на 17 серпня у румунському Бухаресті.

Переможець цього протистояння в раунді плейоф відбору Ліги конференцій зустрінеться з тріумфатором пари “Бешикташ” (Туреччина) – “Нефтчі” (Азербайджан).

Той, хто програє в дуелі “Аріс” – “Динамо”, завершить виступи в єврокубках.

Нагадаємо, аби “Динамо” мало змогу краще підготуватися до матчу-відповіді проти “Аріса”, поєдинок 3-го туру УПЛ між киянами та харківським “Металістом 1925” перенесли на невизначений термін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *