Інна Глущенко: Мої рідні люди не дуже серйозно сприйняли моє бажання грати у футбол

Гравчиня ЖФК Кривбас Інна Глущенко розповіла, коли саме почала грати в футбол і хто їй допоміг на початку.

– Розкажи, будь ласка, як почала грати у футбол. Скільки тоді було років?

Почала грати у футбол доволі пізно – у 13 років. Це було влітку і я думала, чим мені зайнятися. Вже у вересні я вирішила грати у футбол в жіночій команді, а не у дворі з хлопцями. Спочатку шукали тренера, жіночу команду і знали, що це буде важко, тому що жіночий футбол був дуже погано розвинений.

Але ми знайшли таки номер тренера – Володимира Єфімако, який став моїм першим наставником. Пам’ятаю, що на першому тренуванні дуже соромилася. Дівчата у команді тоді вже займалися 3-4 роки порівняно зі мною. А я тільки з хлопцями грала і майже нічого не вміла, так все починалося.

– Якою була реакція рідних, коли ти виявила бажання грати у жіночій футбольній команді?

– Тоді мої рідні не дуже серйозно сприйняли моє бажання грати у футбол, думали, що я через 1-2 місяці це набридне, але ні, я закохалася у цей вид спорту. Та і я доволі швидко надолужила все і за рік дуже виросла.

– Коли вперше отримала виклик у національну збірну України? Що відчувала тоді?

– Пам’ятаю, що ми тоді грали у чемпіонаті U-15 і після нього мене викликали у збірну України U-15, я тоді була дуже здивована, але, водночас, зраділа, що помітили. А вже у 2020 році мене визнали кращою гравчинею до 17 років. Зізнаюся, не очікувала та маю надію, що я на цьому не зупинюсь” – сказала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *