Угорщина – Україна: слова Луїса Кортеса після матчу

Головний тренер жіночої збірної України Луїс Кортес прокоментував поразку від Угорщини (2:4) у кваліфікації ЧС-2023.

Насправді Угорщина забила навіть більше м’ячів, ніж завдала ударів, – 4 голи із трьох спроб. Тому справді – Україні відверто не пощастило у цій грі. Але в першому таймі дівчата припустилися низки помилок, які ми не можемо надалі повторювати, якщо хочемо бути великою командою.

Ви не очікуєте, що програватимете вже на 2-й хвилині. Команді було важко повернутися в гру протягом усього першого тайму. Але в перерві ми внесли деякі корективи, і другий тайм уже був зовсім іншим.

Що ми повинні винести з цього поєдинку, так це те, що потрібно розпочинати гру з вищим рівнем концентрації незалежно від рівня суперників.

– Що ви сказали команді у перерві? Як мотивувати збірну, яка поступається трьома м’ячами в матчі, в якому її влаштовувала лише перемога?

– Сказав, що дівчата можуть грати набагато краще і що їм не варто думати про три забиті м’ячі. Потрібно думати, щоб забити один гол. Лише після цього думати про друге. Тільки так можна виграти навіть програшну гру. Насправді ми були дуже близькі до нашої мети. Якби Угорщина не забила четвертого голу, ми б зрівняли рахунок, а можливо, і виграли матч. Адже у нас було чимало шансів забити.

– Думаєте, збірна України справді могла зробити камбек та врятувати гру після 0:3?

– Звісно. Динаміка матчу вказувала на те, що ми могли розраховувати як мінімум на нічию. І навіть виграти. Думаю, це відчували і наші футболістки та угорські. Навіть незважаючи на четвертий пропущений м’яч, дівчата мали ще дві явні гольові можливості перед фінальним свистком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *